Anlık Bildirim

Qualcomm, Snapdragon işlemci üretimini Samsung'dan TSMC'ye kaydırıyor

Akıllı telefonlarda kullanılan en güncel yongaseti Snapdragon 8 Gen 1'in üretiminde Samsung'a güvenen Qualcomm, verim sorunları sebebiyle yonganın üretimini TSMC'ye kaydırabilir. 

Qualcomm, Snapdragon işlemci üretimini TSMC'ye kaydırıyor Tam Boyutta Gör

Akıllı telefonlara güç veren Snapdragon 8 Gen 1 yongasetinin üretimi için Samsung Foundry’e güvenen Qualcomm’un, üretimi tayvanlı üretici TSMC’ye taşımayı planladığı ortaya çıktı.

Samsung üretimi kaybedebilir

Paylaşılan bilgilere göre yeni yonganın üretiminde oldukça düşük bir verim oranına sahip olan Samsung’un, üretilen her 100 yongasından yalnızca 35’i akıllı telefonlarda kullanılıyor. Bununla birlikte Qualcomm’un 4nm üretimde yüzde 70'e varan bir verim oranı sunan dev üretici TSMC ile görüşmelere başladığı bildirilirken, şirket Snapdragon yonga üretimini Samsung'un elinden alabilir.

Qualcomm'un yanı sıra 7nm RTX 30 serisi kartların üretiminde Samsung'a güvenen Nvidia da yeni nesil ekran kartlarında TSMC'ye geçiş yapmayı planlıyor. 2022'nin ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacağı iddia edilen Snapdragon 8 Gen 1 Plus yongaseti üzerinde çalışmalarını sürdüren Qualcomm, yeni yonganın üretiminde TSMC'yi tercih edebilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim