Anlık Bildirim

Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 4'ün yeni performans rakamları ortaya çıktı: Apple M2'yi yakalıyor

Microsoft ve Qualcomm'un birlikte geliştirdikleri Snapdragon 8cx Gen 4 işlemcisine ait yeni test skoru ortaya çıktı. Geekbench 5 skorunda yeni işlemci çok çekirdekte Apple M2'yi yakalıyor.
Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 4, Apple M2'yi yakalıyor Tam Boyutta Gör
Microsoft ve Qualcomm Windows çalıştıran yeni nesil Snapdragon 8cx Gen 4 işlemcisini geliştirmek üzere beraber çalışıyorlar. Ortaya çıkan yeni Geekbench skorları Qualcomm'un Apple'ın M2 işlemcisini yakaladığını gösteriyor.

Snapdragon 8cx Gen 4 işlemcisi uyarlanmış ARM tasarımları kullanıyor, bu nedenle selefine göre çok daha güçlü olması bekleniyor. Yeni çekirdeklerin 2021 yılında Qualcomm tarafından tarafından satın alınan Nuvia ekibi tarafından geliştirildiği tahmin ediliyor.

Tek çekirdekte zayıf kalıyor

Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 4, Apple M2'yi yakalıyor
Ortaya çıkan benchmark sonuçlarına göre çoklu çekirdekte 9337 puan alan işlemci, aynı testte 9795 puan alan Apple M2'yi neredeyse yakalıyor. Ancak tek çekirdekte ise M2'den baya geride kalıyor. Snapdragon 8cx Gen 4 tek çekirdekte 1197 puan alırken M2 işlemcisi 2641 puana sahip.

Ancak bu testin X86 emülasyonu altında yapıldığını da belirtelim. Neticede Windows 11 çalıştıran ARM platformları arasında en güçlü işlemci olacak olan Snapdragon 8cx Gen 4, hem Apple işlemcilerine hem de X86 mimarisinde çalışan Intel ve AMD işlemcilerine güçlü bir rakip olacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim