Anlık Bildirim

Qualcomm, Snapdragon 865 ile çekilen ilk 8K videoyu yayınladı

Lider çip üreticilerinden Qualcomm, önümüzdeki hafta tanıtılacak olan Galaxy S20 modellerine de güç verecek Snapdragon 865 yonga seti ile çekilen ilk 8K videoyu paylaştı.

Qualcomm, Snapdragon 865 ile çekilen ilk 8K videoyu yayınladı Tam Boyutta Gör

Qualcomm'un en yeni Snapdragon 865 yonga seti, önümüzdeki hafta tanıtılacak olan Samsung Galaxy S20'den başlayarak bu yılki amiral gemisi akıllı telefonlara güç verecek. Şirket, Snapdragon 865 tarafından desteklenen donanımla çekilmiş olan ilk 8K video örneğini yayınladı.

8K video çekimi Arizona'da yapıldı

Spectra 480 ISP (görüntü sinyal işlemcisi) sayesinde saniyede 2 gigapiksel işleyebilen Snapdragon 865, teorik olarak 200 MP fotoğraflar yakalayabiliyor ve aynı anda 4K HDR ve 64 MP fotoğraf çekimi yapabiliyor. 8K video çekimi için kullanılan donanımın ise Sony IMX586 48MP sensör ve Snapdragon 865 yonga seti barındıran prototip bir akıllı telefon olduğu belirtilmiş.

Videonun kalitesini değerlendirmenin zor olduğunu belirtmek gerek. Zira üretim öncesi bir cihazla çekilmesi ve Youtube sıkıştırmasına maruz kalması, gerçek görüntünün bize ulaşmasını engelleyen faktörler arasında sayılabilir. Buna izlediğimiz cihazın donanım özellikleri de eklenince, kullanıcılara ulaşan görüntüler arasında farklılık olma ihtimali de yüksek. Galaxy S20 modellerinde kullanılan Snapdragon 865 işlemcinin, cihazın kamera kalitesine ne kadar etki ettiğini ise önümüzdeki dönemde görebileceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5846 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
snapdragon 865, qualcomm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim