Anlık Bildirim

PS5 ve Xbox Series X'ten ilk satış rakamları gelmeye başladı

PlayStation 5 ve Xbox Series konsollarının Japonya'daki satış rakamları açıklandı. Yaşanan stok sıkıntıları nedeniyle PS5'in rakamları önceki konsolların altında kalmış.

PS5 ve Xbox Series X'ten ilk satış rakamları gelmeye başladı Tam Boyutta Gör

Dünya genelinde çıkışını gerçekleştiren yeni nesil oyun konsollarından ilk satış rakamları gelmeye başlıyor. İngiltere'nin ardından bugün Japonya için de ilk rakamlar paylaşıldı. PS5 tahmin edebileceğiniz gibi Japonya'da Xbox Series'in epey bir önünde.

Famitsu tarafından paylaşılan rakamlara göre PlayStation 5, ilk dört gününde Japonya'da toplam 118 bin satış gerçekleştirmiş. Xbox Series X ve S konsolları ise ilk altı gününde toplamda 21 bin adet satmış. Famitsu her iki konsolun da Japonya'da tamamıyla tükendiğini ve şu anda stok sıkıntıları yaşandığını belirtti.

İki konsolu önceki nesil konsollarla karşılaştırdığımızda satış rakamlarının epey bir düşük kaldığı görülüyor. Bunun nedeni muhtemelen şu anda dünya genelinde yaşanan stok sıkıntıları. Avrupa, ABD ve Japonya gibi bölgelerde binlerce tüketici stok bulamadıkları için konsolları bir türlü satın alamıyorlar. Bu durum hem PS5 hem de Xbox Series için geçerli.

Sony, PlayStation 5'e olan müthiş ilgi nedeniyle geçtiğimiz yaz aylarında konsol üretimini önemli ölçüde hızlandırmıştı. Ancak yine de çıkış döneminde COVID-19 nedeniyle tedarik sürecinin aksayabileceği belirtiliyordu. Aşağıdaki rakamlarda bunun yansımasını görüyoruz. Uzmanlar ise bu yılın sonuna kadar stok sıkıntılarının devam edebileceğini tahmin ediyor.

Son olarak Xbox Series konsolları Birleşik Krallık'ta ilk gününde toplam 155 bin satmıştı. Xbox One'ın 150 binlik satış rakamının biraz üzerinde.

PlayStation konsollarının Japonya çıkışı (Famitsu):

PS2: 631K

PSP: 166K

PS3: 88K

PSV: 325K

PS4: 322K

PS5: 118K

Xbox konsollarının Japonya çıkışı (Famitsu):

XB: 124K

XB360: 62K

XBO: 24K

XBS: 21K

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9254 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim