Anlık Bildirim

PS5'in yaklaşmasıyla birlikte PlayStation 4'ün satışları yavaşlamaya başladı

Sony'nin yeni konsolu PlayStation 5 bu yıl Kasım-Aralık aylarında piyasaya sürülecek. Yeni nesilin yaklaşmasıyla birlikte PS4 satışları da yavaşlamaya başladı.

PS5'in yaklaşmasıyla birlikte PlayStation 4'ün satışları yavaşlamaya başladı Tam Boyutta Gör

Japon teknoloji devi Sony, PlayStation 4 satışlarının 108 milyon adeti geride bıraktığını açıkladı. 31 Aralık 2019'da sona eren mali çeyrekle ilgili bugün bazı açıklamalar yapan şirket, son çeyrekte toplam 6,1 milyon adetlik PS4 dağıtımı gerçekleştirildiğini duyurdu.

PlayStation 4 satışlarında özellikle de geride bıraktığımız çeyrekte önemli bir yavaşlama olduğunu görüyoruz. Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %25'lik bir azalma var. Satışlardaki yavaşlamayı PlayStation 5'in artık eli kulağında olmasına bağlayabiliriz. Önümüzdeki aylarda bu yavaşlama muhtemelen sürecek.

PlayStation 4 şu anda tarihin en çok satan dördüncü konsolu konumunda bulunuyor. İlk sırada 155 milyonla PlayStation 2, ikinci sırada 154 milyonla Nintendo DS, üçüncü sırada ise 118 milyonla Game Boy var. PlayStation 4'ün ömrünü dördüncü sırada tamamlaması bekleniyor.

PlayStation 4 ile ilgili yayınlanan bilgilerden bazıları:

  • 31 Aralık 2019 itibarıyla PlayStation 4 satışları 108,9 milyon adete ulaşmış durumda.
  • Son çeyrekte 6,1 milyon adetlik dağıtım gerçekleşmiş. Bir önceki yılın aynı döneminde bu rakam 8,1 milyon adetti.
  • Sony, 2019 yılında toplam 14,7 milyon adetlik PS4 dağıtımı gerçekleştirmiş. 2018'de ise 17,7 milyonluk dağıtım yapılmıştı.
  • PS Plus abonelerinin sayısı şu anda 38,8 milyon seviyesinde. Toplam PS4 satışlarının %37'sine denk geliyor.

Sony'nin yeni oyun konsolu PlayStation 5 bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Konsolun resmi tanıtımınını önümüzdeki haftalarda yapılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim