Anlık Bildirim

PS5 DualSense kullanıcı davranışını izleyebilecek

Sony’nin aldığı yeni bir patente göre DualSense kontrolcüsü oyuncunun davranışlarını takip ederek profil seçimi yapma veya kontrolcü elde mi değil mi anlama gibi fonksiyonlar eda edebilecek.

PS5 DualSense kullanıcı davranışını izleyebilecek Tam Boyutta Gör

Geçmiş yıllarda sadece oyunu kontrol etmek için kullandığımız oyun kontrolcüleri bugün çok çok ileriye gitmiş durumda. Oyunlardaki belirli senaryoları oyuncuya iletebilme özelliği de kazanan kontrolcüler şimdi de izleme yapabilecek.

PS5 DualSense çok marifetli

Sony tarafından başvurusu yapılan bir patente göre DualSense kontrolcüsü; oyuncunun kısa bir süre kullanım davranışlarını izleyerek kayıtlı olan profillerden ona ait olanını tahmin ederek giriş yapıyor. Böylece oyuncunun seçim yapmasına gerek kalmıyor.

Tanımlamalara göre teknoloji şimdilik profil seçimi için kullanılacak ancak önemli bir potansiyeli olduğu açık. Sonraki dönemde oyuncunun durumuna göre sahneleri ayarlayabilen veya kontrolcüyü eline aldığını algılayabilen oyunlar şaşırtıcı olmayacaktır.

Algılama teknolojisi sadece DualSense kontrolcüsü için geçerli değil. Kumandalar, klavyeler, PS Vita tarzı taşınabilir sistemler veya kulaklıklar da bu sisteme dahil edilebiliyor. Şimdilik bu teknolojinin ilk adayı DualSense kontrolcüsü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim