Anlık Bildirim

Porsche’un her yönüyle üst seviye olan elektrikli amiral gemisi SUV planları sızdı

Porsche yakında piyasaya çıkacak olan Cayenne ve Macan elektrikli SUV'ların "üzerinde konumlandırılmış" yüksek teknolojili, hızlı şarj edilebilen bir araç piyasaya sürecek.
Porsche’un elektrikli amiral gemisi SUV planları sızdı Tam Boyutta Gör
Porsche CEO'su Oliver Blume, şirketin tüm donanımlara sahip yeni bir tamamen elektrikli SUV hazırladığını doğruladı. Henüz ismi açıklanmayan araç, yakında piyasaya sürülecek olan elektrikli Macan ve Cayenne SUV'lerden daha üstün özelliklere sahip amiral gemisi elektrikli SUV olacak.

Üç SUV da Porsche'nin 2030 yılına kadar yüzde 80 tamamen elektrikli araç satış hedeflerine ulaşması için kritik öneme sahip olacak. Macan EV, 2024 yılında 80.000 dolardan başlayan fiyatlarla bayilerde yerini alacakken Cayenne EV için bir tarih henüz açıklanmadı. Bununla birlikte tahminlere göre amiral gemisi SUV muhtemelen 2028 civarında gelecek.

Yepyeni amiral gemisi Porsche SUV geliyor

Porsche'nin ifadesiyle bu üst seviye SUV, Cayenne ve Macan'ın "üzerinde konumlandırılacak" ve daha büyük bir boyuta, yeni otomatik sürüş işlevlerine, yükseltilmiş kabin teknolojisine ve çok hızlı şarj teknolojisine sahip olacak. Porsche, "Bu yeni araç konsepti, güçlü performans ve otomatik sürüş fonksiyonlarını tipik Porsche çizgisiyle ve araç içinde tamamen yeni bir deneyimle birlikte sunmak üzere tasarlandı" dedi.

Porsche’un elektrikli amiral gemisi SUV planları sızdı Tam Boyutta Gör
En ilgi çekici özelliklerden biri, bataryayı bugün piyasada bulunan diğer araçlardan çok daha hızlı şarj etme yeteneği olacak. Porsche, geçtiğimiz Eylül ayında tanıtılan Mission R konsept otomobilinde benzer bir teknolojiden bahsetmişti. Muhtemelen buradan referanslar alınacak. Buna göre hedeflenen üst seviye Porsche SUV, sadece 15 dakikada yüzde 5’ten yüzde 80 doluluğa ulaşabilen 900 voltluk bir elektrik sistemine sahip olacak.

Her ne kadar doğrulanmamış olsa da, aracın Porsche'nin yeni silikon pil teknolojisiyle çalışabileceği düşünülüyor. Porsche, 2022 yılında silikon batarya malzemeleri üreten Group14'e 400 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Günümüzde çoğu elektrikli araçta yaygın olan lityum iyon pillere alternatif olan bu teknoloji, daha hızlı şarj ve daha yüksek enerji yoğunluğu vaat ediyor. Öte yandan Porsche, gelirlerini de artırmayı hedefliyor. Bu anlamda Porsche Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Lutz Meschke, "Ürün yelpazemiz ve fiyatlandırmamızdan maliyet yapımıza kadar her şeye yeni bir gözle bakacağız" ifadelerini kullanıyor. Firma muhtemelen elektrikli araçlarında OTA üzerinden yazılımlar da satmayı planlıyor. Bu “servis” altyapısı Tesla ile hayatımıza girmişti ve giderek daha fazla üretici yazılımla özellik satmaya başlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim