Anlık Bildirim

Porsche yazılım sorunu nedeniyle 43.000 Taycan elektrikli aracını geri çağırıyor

Porsche'nin ilk tamamen elektrikli aracı olan Taycan'da motorun aniden kapanmasına neden olan bir yazılım hatası ortaya çıktı. Alman marka 43.000 Taycan'ı geri çağırarak yazılımlarını güncelleyecek.

Porsche Taycan'da yazılım sorunu çıktı Tam Boyutta Gör

Dünyaca ünlü lüks spor otomobil üreticisi Porsche, ciddi bir yazılım hatası nedeniyle 43.000 Taycan ve Taycan Cross Turismo elektrikli otomobilini geri çağırıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre söz konusu araçlarda bataryadan güç alan motorun aniden kapanmasına yol açabilecek yazılımsal bir hata var.

Alman otomotiv devi, 2021'in Haziran ayından önce üretim bandından inen tüm otomobilleri geri çağıracak. Şirket mevcut sorunu araçtaki yazılımı güncelleyerek çözmeyi hedefliyor. Porsche yöneticisi Klaus Rechberger, yaklaşık 130 otomobilde hatalı yazılım sorununun gözlemlendiğini ancak arızanın kazaya yol açmadığını söyledi.

Porsche Taycan'da yazılım sorunu çıktı Tam Boyutta Gör

Güncelleme için servise gitmek şart

Şirket tarafından yapılan açıklamada yazılımı kablosuz ağ üzerinden güncellemenin mümkün olmadığına dikkat çekiliyor. Dolayısı ile Taycan sahiplerinin kendilerine en yakın yetkili servis merkezine başvurmaları gerekecek. Porsche'nin ilk elektrikli otomobili olan Taycan, geçtiğimiz yıl piyasaya sürüldü. Araç 450 kilometre menzil sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim