Anlık Bildirim

Porsche, Avrupa’nın en güçlü elektrikli araç şarj istasyonunu açtı

Porsche'nin Taycan elektrikli otomobillerini piyasaya güçlü şekilde sürmesinin ardından bu araçların problemi olan şarj istasyonu eksikliğini ortadan kaldırmak için hamlelere başladı.

Porsche, Avrupa’nın en güçlü elektrikli araç şarj istasyonunu açtı Tam Boyutta Gör

Porsche tarafından kurulan Avrupa’nın en güçlü elektrikli araç şarj istasyonu, firmanın piyasaya elektrikli modeli Taycan’ı sürmesinin ardından hızlı şarj ağını genişletme gereksiniminden ortaya çıktı. İstasyonda açıklanana göre 350kW gücünde onlarca şarj ünitesi yer alıyor. İstasyon, Leipzig’de yer alıyor ve 7MW toplam enerjinin tamamı yenilenebilir kaynaklardan geliyor.

Leipzig’de yer alan istasyon, sadece araçlar için bir dolum noktası olmanın ötesinde ufak bir eğlence merkezi olarak da iş yapıyor. Araçlar şarj olurken müşteri merkezi içerisinde yer alan araba müzesi ve dükkanlar, insanları meşgul edecek. İstasyonda aynı zamanda Leipzig pistinden randevu almak da mümkün.

Elektrikli otomobillerin en büyük problemi olan şarj, Porsche’nin bu girişimiyle kurduğu gibi yüksek hızlı istasyonlar sayesinde ortadan kalkabilecek olsa da 2020 yılında bu istasyondan sadece bir tane var. Bunun gibi istasyonların daha fazla yaygınlaşması zaman alacak ve yüksek maliyetler içerecek. Bunun yanında gelişmekte olan ülkelerde bu istasyonların tüm enerjisini yenilenebilir kaynaklardan elde etmek daha büyük bir zorluk ortaya çıkaracak ve maliyetleri daha da yükseltecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim