Anlık Bildirim

Playstation Portal kırıldı! PS5'ten bağımsız çalışıyor

Sony'nin taşınabilir akış cihazı PlayStation Portal, bağımsız bir oyun konsoluna dönüştü. Bir kullanıcı, PS5'e gerek kalmadan PSP emülatörü PPSSPP'yi çalıştırmayı başardı.
Playstation Portal kırıldı! PS5'ten bağımsız çalışıyor Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz yaz aylarında tanıtılan PlayStation Portal öncesinde herkesin aklında yeni bir el konsolu vardı. İlk incelemeler ise, PS5 aksesuarı olması nedeniyle hayal kırıklığı yarattı. Ancak bunun için çok da geç olmayabilir. PS5 için tasarlanan akış cihazı, bağımsız bir konsola dönüştü.

Playstation Portal kırıldı

Kaçıranlar için Playstation Portal, AMD APU'ya sahip Steam Deck veya ROG Ally'dan tamamen farklı. 8 inç büyüklüğünde LCD ekranla desteklenen Portal, konsol üzerindeki oyunları Wi-Fi üzerinden yayınlamanızı sağlıyor. Kısaca Playstation 5'inizi taşınabilir bir konsola çeviriyor diyebiliriz. Andy Nguyen isimli bir X kullanıcısı ise, geçtiğimiz saatlerde Playstation Portal üzerinde PSP emülatörü PPSSPP'yi çalıştırmayı başardığını duyurdu.

Öyle ki Nyugen, artık PS5'e veya Wi-Fi'a bağlı kalmadan oyunların yerel olarak çalışabileceğini söylüyor. Tabi ki buradaki performans, cihazın sahip olduğu donanımla sınırlı. Bu da Playsation Portal'ın nasıl bir donanımla destelendiği sorusunu akla getiriyor.

Playstation Portal kırıldı! PS5'ten bağımsız çalışıyor Tam Boyutta Gör
Hatırlayanlar olacaktır, Portal'a ait detaylı inceleme videoları, Qualcomm SG4150P platformuna yani Snapdragon 662 veya Snapdragon G1/G2 yonga setine işaret ediyordu. Bu yonga ise, kablosuz bağlantı için kod çözmenin yanı sıra denetleyici bilgilerinin konsola gönderilmesinden sorumlu. Nyugen ise tüm bunları devre dışı bırakarak, Playstation Portal'ı bağımsız bir cihaz haline getirmiş.

Nguyen, Playsation Portal'ı nasıl kırdığına dair ayrıntılı bir bilgi paylaşmadı. Ancak hafta sonuna kadar yeni bir videonun yayınlanacağını söylüyor. Sony'nin bu durumuna nasıl bir yanıt vereceği ise belirsiz. Zira Playstation Portal'ın bir PS5 aksesuarı olarak tanıtıldığını hatırlatalım.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14971 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PlayStation Portal, Teknoloji Haberleri ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim