Anlık Bildirim

PlayStation 5'i bekleyenlere kötü haber: Koronavirüs nedeniyle ertelenebilir

Koronavirüs salgını birçok teknoloji fabrikasının kapanmasına neden oldu. Sürecin uzaması halinde yeni nesil konsolların da ertelenebileceği konuşuluyor.

PlayStation 5'i bekleyenlere kötü haber: Koronavirüs nedeniyle ertelenebilir Tam Boyutta Gör

Çin'in Wuhan şehrinden yayılan koronavirüs salgını teknoloji dünyasını da derinden etkilemeye devam ediyor. Business Insider tarafından yapılan yeni bir habere göre, bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil konsollar koronavirüs salgını nedeniyle 2021'e ertelenebilir.

Çin'de şu anda bildiğiniz gibi birçok bölge koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alınmış durumda. Ülke genelinde birçok teknoloji fabrikasında üretimlerin geçici olarak durdurulduğunu biliyoruz. Oyun sektöründe ise özellikle de donanım tarafında Çin'e inanılmaz bir bağımlılık söz konusu. Sektörün dev isimlerinden olan Nintendo, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada koronavirüs nedeniyle Switch üretimlerinin yavaşladığını duyurmuş ve sevkiyatların gecikeğini belirterek oyunseverlerden özür dilemişti.

Çokuluslu bir yatırım bankası olan Jefferies Group tarafından yeni nesil konsollarla ilgili Business Insider'a yapılan açıklamalarda,"Video oyun sektörü şu anda yedi yılda bir gerçekleşen bir nesil değişikliğine hazırlanıyor. Ancak Çin'deki fabrikaların uzun bir süre kapalı kalmaya devam etmesi durumunda yeni konsollarda sevkiyat problemi yaşanabilir." ifadeleri kullanılmış.

Koronavirüs salgınıyla ilgili Çin'de şu anda durumların pek de iyiye gittiği söylenemez. Sürecin önümüzdeki aylarda da devam etmesi durumunda yeni nesil konsolların ertelenmesi muhtemelen kaçınılamaz olacak. Düşük kapasiteyle üretimin yapılabileceği ve konsolların limitli stoklarla piyasaya sürülebileceği söyleniyor ancak Sony veya Microsoft bu yönde bir karar alır mı şu anda bilemiyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9028 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, sony interactive entertainment ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim