Anlık Bildirim

Pentagon'un çatısına güneş panelleri kurulacak: Bina sıfır emisyona geçmeye hazırlanıyor

ABD Savunma Bakanlığı, Pentagon'un çatısına güneş panelleri kuracak. Bunun yanında güneş termal panelleri ve ısı pompalarıyla bina çok yüksek oranda kendi ihtiyacını karşılayabilecek.
Pentagon'un çatısına güneş panelleri kurulacak Tam Boyutta Gör
ABD Savunma Bakanlığı, Biden yönetiminin "federal hükümeti sürdürülebilirlik lideri olarak yeniden kurma" planının bir parçası olarak Pentagon'un çatısına güneş panelleri kuracak.

Doğal gaz ve petrolün yerini alacak

Pentagon, çatı üstü güneş panellerine ek olarak, fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak için ısı geri kazanımlı bir ısı pompası sistemi ve güneş termal panelleri de kuracak. Güneş panelleri ve ısı pompası sistemi, şu anda doğal gaz ve petrolle gerçekleştirilen ısıtma ve sıcak su teminin %95'inden fazlasına güç sağlayacak.

610.000 metrekare taban alanına sahip olan ve 26.000 çalışana ev sahipliği yapan Pentagon, net sıfır emisyona  ulaşmayı hedefliyor. Pentagon programı, yılda 7 milyon kWh'nin üzerinde elektrik ve 128.157 MMBtu doğalgaz tasarrufu yaparak, tahmini olarak yıllık toplam enerji maliyetinde 1,36 milyon dolarlık bir azalmaya yol açacak.

Pentagon, ABD Enerji Bakanlığı'nın "Enerji Tasarrufu Teknolojileri ile Federal Tesislere Yardımcı Olma (AFFECT)" programından enerji tasarrufu ve temiz enerji projeleri için 104 milyon doları tutarında hibe alacak 31 federal tesisten biri.

Diğer projeler arasında, Ulaştırma Bakanlığı'nda güneye bakan pencerelere fotovoltaik film uygulaması ve Enerji Departmanı'nın Forrestal Binası içindeki 8000 metrekare alana sahip tek camlı pencerelerinin çift camlı pencerelere çevrilmesi bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim