Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme

Bu videomuzda sizlerle birlikte, oyun dünyasının hatrı sayılır markalarından Call of Duty'nin en yeni oyunu Black Ops Cold War'un hikayesine, online modlarına ve oynanışına yakından bakıyoruz.

Herkese merhabalar. Bu videomuzda oyun dünyasının hatrı sayılır markalarından Call of Duty’nin yeni oyunu Black Ops Cold War’a yakından bakacağız.

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme Tam Boyutta Gör

Call of Duty serisi ilk iki oyunuyla ismini oldukça başarılı bir şekilde duyurmuş, 3. oyunu biraz arada kaynamış ancak sonrasında gelen Call of Duty 4: Modern Warfare ile birlikte oyun dünyasına damga vurmayı başarmıştı. Sonrasında gelen World at War bizi tekrar geçmişe götürmüş ve zombi moduyla da ayrı bir keyif vermişti. Bir süre Modern Warfare ve Black Ops serilerini ayrı ayrı devam ettiren Call of Duty markası bu başarılı ve tutmuş formülün ekmeğini o kadar çok yedi ki bir süre sonra oyuncular da bu duruma tepki göstermeye başladı. Piyasanın hakimi konumunda olmak pek çok markaya yaramadığı gibi Call of Duty’ye de yaramadı. Ancak eleştiriler çoğalsa da Call of Duty serisi daima yüksek satış rakamlarıyla adından söz ettirmeye devam etti. Şimdiyse en yeni oyunu Black Ops Cold War ile karşımızda.

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme Tam Boyutta Gör

İsminden de anlaşılacağı üzere hikaye tarafında bizi soğuk savaş dönemine götüren yeni Call of Duty oyunu, açılışını 1981 yılının Amsterdam’ında yapıyor. Tabi ilk göze çarpan şey grafikler. Son Modern Warfare oyunuyla birlikte oyun dünyasının yeni teknolojilerini bünyesine katan Call of Duty serisi bunu Black Ops Cold War’da da devam ettiriyor. Ray Tracing teknolojisinin yer aldığı oyunda Nvidia DLSS ve Reflex’e de yer verilmiş. Öyle tahmin ediyorum ki Işın izleme teknolojisine sahip yeni AMD kartların çıkışıyla bu destek o tarafta da yer alacaktır. Oyun görsel anlamda güncel bir oyundan beklenenleri karşılıyor. Hatırlayanlar olacaktır. Bir kaç oyun öncesine kadar ilk Modern Warfare’den farkı olmayan ve artık yavaş yavaş çağın gerisinde kalmaya başlayan grafikler görüyorduk. Şimdiyse görsel anlamda tatmin edici bir oyun var karşımızda. Black Ops Cold War PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X ve S konsolları için çıkış yapan bir oyun. İncelemede kullandığımız görüntüler RTX 2080’li bir PC’de Ray Tracing dahil tüm ayarlar en yüksek seviyedeyken kaydedildi. Her ne kadar görüntü kalitesi anlamında kendi oynadığınız oyunla internette izlediğiniz sıkıştırılmış bir video birebir aynı olmasa da video boyunca siz de oyunun görselliği hakkında bir fikir yürütebilirsiniz.

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme Tam Boyutta Gör

Oyunun Amsterdam’da ve yoğun aksiyonla başlayan hikayesi ikinci bölüm itibariyle oyuncuları Türkiye’ye götürüyor. Daha önce tanıtım videolarında da gördüğümüz üzere Trabzon Havalimanı’nda geçen bir uçak kovalamacasını oynuyoruz. Hikaye tarafında pek çok Call of Duty oyunu benzer formülleri işliyor diyebiliriz. Ekipçe ilerlediğiniz görevler, Rambo gibi tek başınıza orduların arasına atıldığınız görevler, araç kovalamacaları, helikopterle mekan patlatmacalar. Kısaca, bu tarz bir aksiyon oyunundan veya bir Call of Duty hikayesinden beklenti neyse tam olarak bunu karşılayan bir oyun var diyebiliriz. Ayrıca oyuna ana hikaye görevleri haricinde yan hikayeler de eklenmiş.

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme Tam Boyutta Gör

Tüm hikaye akışı ekibinizle birliklte bir toplantı alanında gerçekleşiyor. Tahtada işaretlenmiş karakteler, elde edilen bilgiler, siz hikayede ilerledikçe bu tahta üzerine ekleniyor ve siz de göreve girerken veya görev sonrasında tam olarak neler yaptığınızı, kimin veya neyin peşinde olduğunuzu daha iyi görüyorsunuz. Ayrıca ekip arkadaşlarınızla çeşitli diyaloglara girip olaylarla alakalı sorular sorabiliyorsunuz. Ana görevlerin haricinde bir de yapıp yapmaması tamamen size kalmış olan yan görevler mevcut. Bir de karakterinizi benimsemeniz için hikayenin bir bölümünde form doldurarak ad, soyad, psikolojik durum gibi seçimler yapıyorsunuz. Bu psikolojik seçimler karakterinize ekstra koşu mesafesi, hızlı şarjör değiştirme, daha fazla cephane, daha iyi nişan alma gibi artılar sağlıyor. Tabi karaktere ne isim verirseniz verin lakabınız “Bell” olduğu için herkes size o şekilde sesleniyor. Tabi yine de RPG oyunu oynar gibi karakter seçimi yapmak güzel düşünülmüş.

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme Tam Boyutta Gör

Alışılagelmiş Call of Duty hikayelerinden veya online odaklı olduğu için hikayeyi pas geçen hatta hikaye modu bulunmayan oyunlardan sonra seride bu tarz şeyler görmek güzel. Zaten bir önceki oyun olan yeni Modern Warfare, eleştirileri azaltan bir oyun olmuştu. Görünüşe göre Black Ops Cold War’da da benzer bir hava oluşturulmak isteniyor. Şahsen ben de yıllarca birbirinin aynısı Call of Duty oyunları görmekten sıkılmış bir oyuncu olarak son iki oyunu beğendiğimi söyleyebilirim. Ayrıca istatistiksel verilere göre yeni oyun, son yıllarda betası en çok indirilen Call of Duty oyunu olmuş. Bu da bazı şeylerin tesadüf olmadığını gösteriyor diyebiliriz.

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme Tam Boyutta Gör

Oynanış tarafında sözü edilecek çok fazla bir şey yok. 4. oyunda o kadar iyi bir sistem oturtulmuştu ki hala daha bunun üzerinden gidiliyor. Açıkçası bu kadar iyi işleyen mekanikler için de diğer şeylerde olduğu gibi neden aynı diyemem. Call of Duty serisi hızlı aksiyona ve çatışmalara sahip bir oyun için olabilecek en iyi oynanış mekaniklerinden birine sahip. Her ne kadar yıllar içerisinde oyun temposu fazlasıyla hızlansa da bu oyundaki tempo aşırı abartıya kaçmıyor. Eğer serinin geçmiş oyunlarını oynadıysanız ilk andan itibaren kontrollere rahatlıkla adapte olacaksınız demektir. Sesler de yine çatışma ve vuruş hissine katkıda bulunuyor. Ancak özellikle hikaye modunda yer yer karşılaştığımız 80’ler döneminin ünlü müzikleri bana ayrı bir keyif yaşattı. Tabi her dakika olan bir şey değil ama ses konusunda oyun beklentimi karşıladı diyebilirim.

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme Tam Boyutta Gör

Diğer oyun modlarına bakacak olursak ana ekranda Warzone’u görüyorsunuz. Son Modern Warfare oyunuyla birlikte Battle Royale furyasına katılan ve oynaması ücretsiz Warzone’u oyunculara sunan seride Aralık ayı itibariyle Warzone, Black Ops Cold War’a da entegre edilecek. Gelelim bir diğer moda. Yani Zombies moduna. İlk olarak serinin 5. oyunu World at War’da karşımıza çıkan zombi modu ilerleyen dönemde de Call of Duty oyunlarında yer almıştı. Bu oyunda da aynı durum devam ediyor. 20 rauntluk, sonsuz ve arcade şeklinde 3 farklı seçenek mevcut. Amaçsa her zamanki gibi 4 kişiyle, akın akın gelen zombi askerleri temizlemek ve hayatta kalmak. Bu mod işleyiş anlamında güzel ancak atmosfer olarak fazla renkli, fazla cafcaflı bulduğumu söyleyebilirim. Örneğin World at War’daki zombi modu çok daha karanlık, kasvetli ve ürperticiydi. Oynarken geriliyordunuz. Black Ops Cold War’un zombi modu bende aynı etkiyi bırakmadı ama tabiki de bu durum kişiden kişiye değişebilir.

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme Tam Boyutta Gör

Call of Duty söz konusu olduğunda online modlara değinmeden olmaz. Zira hikaye biter, online bitmez. Online tarafta yine her zaman olduğu gibi seviye atladıkça açacağınız silahlar, farklı silah ve mühimmat kombinasyonları için özelleştirebileceğiniz perkler ve ilerledikçe açılan yeni seçilebilir karakterler mevcut. Ayrıca gerçek parayla kozmetik eşyalar alabilceğiniz bir de oyun içi mağaza bulunuyor. Gerçek oyunculara veya botlara karşı oynayabileceğiniz onlarca online mod mevcut. Deathmatch, Team Deathmatch, Search & Destroy, Domination, Hard Point, Free For All gibi en klasiğinden en yenisine, en basitinden en çetrefillisine modların yer aldığı online kısmında maçlara girme süreleri de oldukça kısa. Çoğu zaman katıl dedikten sonra 30-40 saniye içerisinde maça girdiğimi söyleyebilirim. Tabi sunuculara uzaklık, bağlantı kalitesi gibi online deneyimi etkileyen bir çok şey var ama en azından kendi oynadığım süre içerisinde online modlarda herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme Tam Boyutta Gör

Toparlayacak olursak Call of Duty Black Ops Cold War, deneyim ettiğim sürece boyunca keyif aldığım bir oyun oldu. Her ne kadar uzunca bir süredir Online FPS oyunlarına elimi sürmesem de hikaye modu, sunumu, görselliği ve yıllardır oturmuş olan sağlam oynanış mekanikleriyle Black Ops Cold War, Call of Duty serisinin etkileyici oyunlarından biri olmayı başarmış. Her ne kadar bu oyunu herkese tavsiye etmek istesem de malumuzun günümüz oyun fiyatlarından dolayı böyle şeyler söyleyemiyorum. Ancak sıkı bir Call of Duty oyuncusuysanız ve her oyununu alıp aylarca online modlarında vakit geçiriyorsanız bu oyun için alınır diyebilirim. Eğer ki hikayesini merak ediyorum, online ile çok işim olmaz diyenlerdenseniz indirim beklemekte fayda var. Tabi bir de diskinizde yer açmanız lazım. Bu oyunda tıpkı bir önceki gibi yüksek depolama gereksinimiyle dikkat çekiyor. İlerde gelecek güncellemelerle 200 GB’tı aşabilir. Donanımlarınızı ona göre hazırlayın derim.

Call of Duty: Black Ops - Cold War | İnceleme Tam Boyutta Gör

Bu videomuzda Call of Duty serisinin en yeni oyunu Black Ops Cold War’a yakından baktık. Bir başka videoda görüşmek üzere. Herkese iyi oyunlar.

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim