Anlık Bildirim

OYAK ve Renault'dan Türkiye yatırımı: Duster, Türkiye'de Renault logosuyla üretilecek

Bugün yapılan resmi açıklamaya göre Bursa'da üretimine başlanacak olan yeni nesil Duster, Renault logosuyla karşımıza çıkacak ve önümüzdeki yılın ikinci yarısında satışa sunulacak.
OYAK ve Renault'dan 400 milyon euroluk Türkiye yatırımı Tam Boyutta Gör
Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, bu yıl mart ayında yeni nesil Dacia Duster'ın Türkiye'de Oyak Renault tarafından üretileceğini yazmıştı. Bu konudaki resmi açıklama yıl bitimine yakın bir "sürpriz" ile geldi.

Renault, bugün düzenlenen bir etkinlikte 2027 yılına yönelik orta vadeli planlarını paylaştı. Üretim maliyetlerini azaltmayı hedefleyen şirket, bu kapsamda Bursa'daki tesis dahil olmak üzere bazı fabrikalarında önemli değişiklikler yapacak. Bursa'daki fabrikaya OYAK ve Renault tarafından yapılacak 400 milyon euro yatırım ile 2027 yılına kadar dört yeni modelin üretimine başlanacak.

Bahse konu olan dört modelden üçü SUV gövde tipinde olacak. B ve C segmentinde yer alacak bu araçlardan bir tanesi zaten bugün haberini aldığımız yeni Renault Duster. Yeni Renault Duster, hibrit motor seçeneğiyle 2024 yılının ikinci yarısında Türkiye'de satışa sunulacak. Dacia'nın yeni neslinde hafif hibrit ve tam hibrit olmak üzere iki farklı seçenek var. Açıklamada bunun detayı verilmemiş.

OYAK ve Renault'dan 400 milyon euroluk Türkiye yatırımı Tam Boyutta Gör
Tasarımı tepeden tırnağa kısa süre önce tanıtılan Dacia Duster ile aynı olan modelde sadece farların arasındaki Dacia logosu ve yatay şeritlerin kaldırılıp Renault yazısı eklendiğini görmekteyiz. Aynı şekilde arka tarafta da Renault logosu yer alıyor. 

Bunun dışında daha önce yeni Clio'nun ikizi olan Mitsubishi Colt'un da Bursa'da üretileceğini duyurmuştu. Duster'ın aksine yeni Colt, Türkiye'de satılmayacak ve sadece Avrupa dahil diğer pazarlara ihraç edilecek.

Yukarıda Renault'nun 2027 yılına kadar üretim maliyetlerini düşürmeyi hedeflediğini belirtmiştik. Fransız üretici, Reindustry adını verdiği dönüşüm planı ile içten yanmalı motorlu araçlarda yüzde 30, elektrikli araçlarda ise yüzde 50 oranında maliyet düşürmeyi planladıklarını duyurdu.

2027 yılına kadar, Renault’un ürün gamında hibrit ve elektrikli araç satışlarında önemli bir artış yaşanacak ve Türkiye’de pazarın dönüşümüne katkı sağlanacak. Türkiye’de 2025 yılına kadar yeni nesil hibrit bir motor da yerelleştirilecek. Her yeni yerelleştirilmiş modelde bir hibrit motor seçeneği de sunulacak. 2027 yılında Türkiye’deki elektrikli araç satışlarının, toplam Renault satışlarının 1/3’üne ulaşması hedefleniyor.

Renault Group, 2026 yılına kadar OYAK Renault fabrikasında yeni bir modüler platformu da hayata geçirmeye odaklanıyor. Bu esnek ve yüksek verimli platform, çok çeşitli güç aktarma organları teknolojileriyle uyumlu olacak. Halihazırda üretiminin yüzde 75’ini Avrupa’ya ihraç eden OYAK Renault fabrikasını, 2027 yılına kadar dünya ülkeleri için küresel bir ihracat merkezi haline getirmeyi hedefleyen Renault, geleceğin C SUV modellerini 50’den fazla ülkeye ihraç ederek küresel varlığını genişletecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
69067 kez okundu.
39 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
renault, bursa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim