Anlık Bildirim

Ortak deprem hattı kuruluyor

Elazığ, Malatya ve çevresini etkileyen depremin etkisiyle ortak deprem hattı kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ile iletişime geçildi.

Ortak deprem hattı kuruluyor Tam Boyutta Gör

Deprem vb. afet anlarında GSM şebekesi üzerinden çok sayıda kişi iletişim kurmaya çalıştığında mobil operatörlerin altyapısı yoğunluğu kaldıramıyor. Sevdiğini aramak isteyen kişilerin çabası sonuçsuz kalıyor. Buna benzer yoğunluğun yaşandığı durumlarda GSM bağlantısında aksaklık yaşansa da internet bağlantısı ayakta kalıyor.

Elazığ ve Malatya çevresinde yaşanan depremde AFAD yetkilileri GSM üzerinden değil, internet üzerinden iletişim kurulması konusunda çağrıda bulundu. İstanbul’da yaşanan depremin ardından neredeyse 1 gün boyunca GSM bağlantısı kurulamamıştı.

Ortak deprem hattı ile ilgili ilk açıklama

Telefon kullanımının yoğun olduğu anlarda kesintisiz iletişim kurulabilmesi için ortak deprem hattı kuruluyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam CNN Türk’e yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak, “Ortak bir deprem hattı oluşturacağız. Bunu tüm telefonlara yükleyeceğiz. Mümkünse de bundan sonra satılan bütün telefonlarda bu uygulama otomatik olarak olacak. Normal konuşmanın hattını engellemeyecek. 4 operatör çok yakın zamanda yapacaklar, buna çalışıyorlar.” dedi.

Ortak deprem hattının nasıl olacağı konusunda başka herhangi bir bilgi bulunmuyor. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8622 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ortak deprem hattı, deprem ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim