Anlık Bildirim

Orman yangınları Güneş'i ve Ay'ı kırmızıya çeviriyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin batı kesimlerinde son zamanlarda yaşanan orman yangınları sebebiyle birçok insan ay ve güneşin kırmızı renge döndüğünü gözlemledi.

Amerika Birleşik Devletleri bir süredir orman yangınları ile karşı karşıya. Özellikle ülkenin batı kesimini etkileyen yangınlar birçok ormanlık alanı yok etti ve binlerce insanın tahliye edilmesine sebep oldu. Ülkeden çok sayıda insan da yangınlardan sonra oluşan kırmızı renkteki ay ve güneşi gördükten sonra sosyal medyaya akın etti.

Orman yangınları Güneş'i ve Ay'ı kırmızıya çeviriyor Tam Boyutta Gör

Oluşan renklerin en büyük sebebi olarak da şu anda Oregon eyaletinde hâlen devam eden Bootleg yangını gösteriliyor. 6 Temmuz’da başlayan Bootleg orman yangını şu ana kadar 364.000 dönümlük alanı yok etti ve çıkan dumanlar yüzünden gökyüzü bulanık hale geldi.

Yangınlar fotonları etkiliyor

Birçok insan bu yangınlar sebebiyle karşılaştığı kırmızı renkli ay ve güneş karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Paylaşılan gönderilerde güneşin ve ayın garip bir şekilde kırmızımsı renkler aldığı görülüyor.

Bilim insanları bu durumun güneş veya aydan kaynaklanmadığını, yangınlar sebebiyle dünya atmosferinde kalan parçacıkların fotonları etkileyerek bu garip renkleri oluşturduğunu ifade ediyor. Haftalardır süren ve ülke tarihinin en büyük yangınları olarak nitelendirilen yangınların ne zaman duracağı ise belirsizliğini koruyor.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim