Anlık Bildirim

Oppo kendi mobil işlemcisini geliştiriyor

Oppo, akıllı telefonlarında kendi işlemcisini kullanan şirketler arasına katılmak üzere. Çinli devin işlemci geliştirme projesinde, Realme ve OnePlus gibi şirketler de yer alıyor.

Oppo kendi mobil işlemcisini geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon üreticilerinin büyük bir çoğunluğu cihazlarında Qualcomm ve MediaTek'in yonga setlerini kullanıyor. Bunun haricinde Samsung'un Exynos, Huawei'nin ise kendi Kirin platformu var.

Oppo da akıllı telefonları için kendi mobil işlemcisini üretmek istiyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl şirketin bu yöndeki planları gün ışığına çıkmıştı. Daha sonra Oppo M1'in yonga seti değil de bir tür yardımcı işlemci olacağı söylendi.

Şimdi ise Oppo'nun planları hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Mariana Project olarak adlandırılan projeye sadece Oppo mühendislerinin değil aynı zamanda Oppo bünyesinden çıkan Realme ve OnePlus gibi şirketlerin çalışanlarının da dahil olduğu bildiriliyor.

Oppo kendi mobil işlemcisini geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Oppo'nun planları ciddi

Sızdırılan bilgiler, Çinli devin planlarının gerçekten ciddi olduğunu ortaya koydu. Projeye diğer şirketlerin dahil olması, ortaya çıkacak yonga setinin Realme ve OnePlus telefonlarda da kullanılabilceği anlamına geliyor.

Ne yazık ki konuyla ilgili detaylar şimdilik bununla sınırlı. Önümüzdeki günlerde Mariana Project hakkında daha ayrıntılı bilgilere sahip olmayı umuyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim