Anlık Bildirim

Oppo, yeni nesil ekran altı kamera teknolojisini tanıttı

Akıllı telefonlardaki tam ekran yarışının bir sonraki basamağı olan ekran altı kamera teknolojileri, gün geçtikçe gelişiyor. Ünlü telefon geliştiricisi Oppo, bu konudaki yeni teknolojisini tanıttı.

Akıllı telefon yarışında son yılların en önemli elementlerinden olan ekran-kasa oranı, bir süredir yerinde saydırıyordu. Çentik ve ön kamera delikli telefonlar, tam ekran deneyiminin önüne geçiyor. Tam ekran deneyim için bir sonraki adım olan ekran altı kamera teknolojisi, birçok firma tarafından araştırma sürecinde. Ünlü telefon firması Oppo, bu konuda oldukça iddialı yeni nesil ekran altı kamera teknolojisini tanıttı.

Oppo, yeni nesil ekran altı kamerasının önceki nesillerden farklı olarak ekran kalitesini bozmadığını belirtiyor. Daha fazla ışık alması için düşük pikselli ekran parçası kullanan eski ekran altı kamera teknolojilerinden farklı olarak Oppo, daha az piksel yerine küçük pikseller kullanmayı tercih etmiş. Daha küçük pikseller kullanarak ekran altı kameranın üstünü kaplayan ekran, 400 ppi keskinlik değerine ulaşabiliyor.

Oppo, kullanıcıların ekran altı kamerayı neredeyse fark edemeyeceğini de belirtti. Oppo, e-okuyucu uygulaması kullanan prototipten de bir görsel yayınladı. Beyaz ekran üstüne keskin yazı gerektiren e-okuyucu üzerinde bile yüksek performans gösteren Oppo’nun yeni ekran altı kamerasıi gerçekten de varlığını saklayabilecek gibi.

Oppo'dan yeni ekran altı kamera  geliyor

Ayrıca Oppo, kamera performansını göstermek için de bir görsel yayınladı. Görsel, ZTE’nin Axon 20 telefonundaki ekran altı kamerasına göre ciddi bir performans artışı sağlıyor. Bir miktar renk kalıntıları bulundursa da kamera, yüksek ışıklı fotoğraflarda iyi bir kalite sunacak gibi duruyor. Oppo’nun yeni ekran altı kamerası ilk olarak ZTE Axon 30’da kullanılacak.

Oppo'dan yeni ekran altı kamera  geliyor Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim