Anlık Bildirim

One UI 6.0 güncellemesinde yeni sorun: Ekran Yanması

One UI 6.0 özelinde Galaxy telefonları etkileyen yeni bir sorun ortaya çıktı. Reddit ve X gibi platformlarda çok sayıda kullanıcı, ekran yanığı oluştuğundan şikayetçi. İşte detaylar...
One UI 6.0 güncellemesinde yeni sorun: Ekran Yanması Tam Boyutta Gör
Android 14 dağıtımını hız kesmeden sürdüren Samsung, özellikle son dönemde giriş ve orta segment cihazlara ağırlık vermeye başladı. Öyle ki 35'ten fazla modelin yıl sonuna kadar yeni sürüme kavuşması bekleniyor. Ancak bu sürerken, One UI 6.0 özelinde tuhaf bir sorun ortaya çıktı. Kullanıcılar güncelleme sonrasında ekranda kalıcı iz oluştuğunu söylüyor. 

Sorunun nedeni belli oldu

Bilmeyenler için Burn-in veya ekran yanması sorunu, OLED panellerin en büyük sorunlarından biri niteliğinde. Günümüzde üreticiler bu sorunu büyük ölçüde hafifletmiş olsa da, tamamıyla çözülmüş değil. Niketim yüksek sıcaklık gibi faktörler de bu süreci hızlandırıyor. Ancak buradaki ilginç nokta sorunun tamamıyla yazılımsal olması.

Kaçıranlar için Samsung, günümüzde Burn-in veya kalıcı iz sorununa yönelik piksel kaydırma adı verilen bir özelliğe yer veriyor. Bunu OLED TV'lerinizde veya monitörlerinizde görmüş olabilirsiniz. Mobil cihazlarda ise arka planda çalışıyor. Yeni sorunsa tamamıyla bununla ilişkili. Öyle ki One UI 5.0'da bulunan bu özelliğin One UI 6.0'da sınırlı bir biçimde çalıştığı belirtildi.

One UI 6.0 güncellemesinde yeni sorun: Ekran Yanması Tam Boyutta Gör

Niketim Reddit'te paylaşılan ekran görüntülerinde de bunu net bir şekilde görebiliyoruz. Ekranın çoğu bölümü korunurken, bildirim ve navigasyon çubuğunda çakışmalar meydana geliyor. 

Samsung, yeni sorun hakkında henüz resmi bir açıklama paylaşmadı. Ancak piksel kaydırma özelliğinden kaynaklandığı neredeyse doğrulanmış durumda. Dolayısıyla yeni bir güncellemenin çok yakında yayınlacağını düşünüyoruz. Bu noktada Galaxy akıllı telefonunuzdaki son güncellemeleri takip etmeyi unutmayın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
26978 kez okundu.
13 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, Android 14 One UI 6.0 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim