Anlık Bildirim

Ölümle sonuçlanan kazanın ardından Uber otonom araç testlerine yeniden başlıyor

2018 yılında karıştığı ölümcül kazanın ardından, otonom araç testlerini askıya alan Uber, California Motorlu Araçlar Departmanı'ndan aldığı izinle, testlere yeniden başlayacak.

Ölümle sonuçlanan kazanın ardından Uber otonom araç testlerine yeniden başlıyor Tam Boyutta Gör

Otonom araç testi yapan Uber çalışanının, 2018 yılında Arizona bölgesinde bisikletli bir yayaya çarpması uzun süre gündemde kalmış ve bu kaza yayanın ölümüyle sonuçlanmıştı. Otonom araç tartışmalarını yeniden gündeme getiren bu feci kaza sonrasında sürücüsüz araç testlerini askıya alan Uber, San Francisco şehrinde yeniden otonom araç testlerine başlayacak.

Diğer şehirlere de yayılacak

Gelen haberlere göre Uber sadece iki Volvo XC90 modeliyle San Francisco'da sınırlı bir test sürecini başlatıyor. Testler sadece gündüz, umumi yollarda yapılacak ve her bir araç güvenlik konusunda uzmanlaşmış bir sürücü tarafından yönetilecek. California Motorlu Araçlar Departmanı'ndan izin alan Uber'in bu izni Şubat ayında aldığı ancak Mart ayında testlere başlayacağı belirtilmiş.

Ölümle sonuçlanan kazanın ardından Uber otonom araç testlerine yeniden başlıyor Tam Boyutta Gör

Bir Uber sözcüsü, şirketin özel taşımacılıkta devrim yaratabilecek otonom araç teknolojisini test etmeye istekli olduğunu söyledi. San Francisco'ya ek olarak, bu sürücüsüz otomobil programının Dallas, Pittsburgh ve Washington DC'de de test edileceği ifade ediliyor. Uber'in tekrar ölümcül bir kazaya karışmamak için gerekli önlemleri aldığı da sızan bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim