Anlık Bildirim

OİB, sağlık çalışanları için koruyucu kalkan maske üretecek

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İTÜ Arı Teknokent ile iş birliği yaparak sağlık çalışanları için 2 bin 500 adet plexiglass- koruyucu kalkan maske üretimi gerçekleştirecek.

OİB, sağlık çalışanları için koruyucu kalkan maske üretecek Tam Boyutta Gör

Koronavirüsle mücadele kapsamında maske ve eldiven gibi ürünlerin üretimi büyük önem kazandı. Özellikle salgınla mücadele eden sağlık çalışanları için bu yönde büyük bir ihtiyaç söz konusu. Otomotiv sektörü de bu ihtiyacı karşılamak için elini taşın altına koydu.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İTÜ Arı Teknokent ile iş birliği yaparak sağlık çalışanları için 2 bin 500 adet plexiglass- koruyucu kalkan maske üretimi gerçekleştireceklerini açıkladı. Tasarımı eski OİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Renault Global Başkan Yardımcısı Hakan Doğu’ya ait olduğu belirtilen maskeler, OİB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ve İTÜ Ari Teknokent’te yer alan 3D yazıcılarla üretilecek.

Üretim için gerekli malzemelerin OİB tarafından karşılanacağını söyleyen OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, pandemi süreci boyunca koronavirüs ile mücadelede ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Çelik, üretilen maskelerin en kısa zamanda Sağlık Bakanlığına teslim edileceğini de sözlerine ekledi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında yerli üreticilerden maske üretimine destek gelmeye devam ediyor. Özel tasarım ve el yapımı motosiklet üretimi yapan TT Motors da geçtiğimiz günlerde maske üretimine başladığını duyurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim