Anlık Bildirim

Nvidia ve Activision Blizzard anlaşmazlığı netleşti

GeForce Now hizmetinin beta sürecinde tüm kütüphanesiyle yer alan Activision Blizzard, ticari bir anlaşma yapılmayınca nihai sürüm ile birlikte projeden çekildi.

Nvidia ve Activision Blizzard anlaşmazlığı netleşti Tam Boyutta Gör

Nvidia'nın bulut sunucular üzerinden düşük konfigürasyonlu cihazlarda da oyun oynatmasını sağlayacak GeForce Now hizmeti sancılı başlamıştı. Daha ilk hafta Activision Blizzard tüm oyunlarını hizmetten çekmişti. Anlaşmazlığın detayları belli oldu. 

Sözleşme bitti

Nvidia ortada bir yanlış anlama olduğunu ifade ediyor. Activision Blizzard beta süreci boyunca GeForce Now hizmetine destek vermişti ancak yapılan sözleşme sadece bu süreci kapsıyordu. 

Yani hizmet herkese açıldığında ya yeniden sözleşme yapılması gerekiyordu ya da Nvidia'nın oyunları kaldırması gerekiyordu. Activision Blizzard ticari bir sözleşme yani gelir ortaklığı talep ettiği için ikincisi gerçekleşti. 

Henüz işin başında olduğu için GeForce Now hizmetinin gelecek dönemde ne kadar başarılı olacağı merak konusu. Ücretli ve ücretsiz iki abonelik türü belirleyen hizmetin büyük gelirlere ulaşması durumunda Nvidia ticari sözleşmelere razı olabilir.  Zaten firma bu tarz konularda toleranslı olacağını üstü kapalı ifade ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim