Anlık Bildirim

Nvidia RTX 40xx ailesi beklenenden erken gelebilir

Nvidia'nın yeni Ada Lovelace kod adlı RTX 40xx ailesinin 2022 yılının Ekim ayında piyasaya çıkması bekleniyordu. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre yeni ekran kartları, beklenenden daha erken gelebilir.

Nvidia RTX 40xx ekran kartı ailesi beklenenden erken gelebilir Tam Boyutta Gör

Madencilik ve ekran kartı stok sıkıntısı devam ederken, Nvidia yeni ekran kartları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 30XX serisi kartların henüz piyasaya yayılmamış olmasının yanı sıra kopite7kimi twitter hesabı, RTX 4090, 4080 ve 4070 modellerinin önümüzdeki yaz aylarında piyasaya çıkacağını öne sürdü.

İki kat performans artışı 

Ada Lovelace kod adlı yeni mimarinin 2022 yılının Ekim ayında çıkması bekleniyordu ancak Nvidia’nın planlarını birkaç ay öne alması muhtemel görünüyor. Bir diğer kaynağa göre, yeni ekran kartlarının TSMC’nin geliştirilmiş 5nm teknolojisi ile üretileceği ve daha fazla güç tüketimi ile beraber iki kat performans sunacağı söyleniyor.

18432 CUDA çekirdeğine ev sahipliği yapması beklenen yeni RTX 40XX ailesi, Maxwell'den Pascal mimarisi geçişine benzer bir nesil atlamasını beraberinde getirebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11157 kez okundu.
19 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim