Anlık Bildirim

Nvidia işi sıkı tutuyor, SUPER kartlar şimdiden hazır

Henüz RTX 3000 serisi ekran kartları piyasaya çıkmışken SUPER versiyonların da hazırlandığı ortaya çıktı. SUPER versiyonlar bellek kapasitesini ikiye katlayacak.

Nvidia işi sıkı tutuyor, SUPER kartlar şimdiden hazır Tam Boyutta Gör

7nm sürecinde geliştirdiği Ampere mimarisini RTX 3000 serisi ile oyunculara sunmaya başlayan Nvidia; AMD’nin yapacağı hamlelere savuşturabilmek için ilk kez bu kadar yoğun bir şekilde versiyon hazırlamaya başladı.

Farklı bellek kapasiteleri

Nvidia bilindiği üzere Ampere tabanlı ekran kartlarından GeForce 3090; 24GB GDDR6X bellek ile 14400TL açıklanan fiyat etiketi ile satışa çıktı. RTX 3080 10GB GDDR6X ekran kartı ise sınırlı bir stoğa sahip ve ulaşılması zor bir kart haline geldi.

Nvidia’nın Ekim ayında RTX 3070 8GB ekran kartını satışa sunmasının ardından RTX 3060 8GB ve RTX 3060 Ti 8GB ekran kartlarının da piyasaya çıkması bekleniyor. Böylece daha orta sınıfta AMD Radeon RX 6000 serisine alan bırakılmamış oluyor.

Ne var ki Nvidia rakibinin hamlelerinden biraz tedirgin olmuş gibi. Gigabyte’ın bir kampanya sayfasında ortaya çıkan bilgiler çok farklı bellek versiyonlarının bizi beklediğini gösteriyor. Muhtemelen AMD’nin hamlelerine göre piyasaya çıkacaklar.

Nvidia işi sıkı tutuyor, SUPER kartlar şimdiden hazır Tam Boyutta Gör

Gelen bilgilere göre RTX 3080 ekran kartının 20GB bellekli bir versiyonu hazırlanıyor. Bu kart RTX 3080 10GB ve RTX 3090 arasına yerleşecek. Ayıca RTX 3070 ekran kartı da 16GB bellek ile karşımıza çıkacak. Bu kartın da RTX 3070 8GB ile RTX 3080 10GB arasına yerleşmesi bekleniyor.

Elbette bu kartların SUPER isimlendirmesine sahip olması muhtemel gözüküyor. Diğer türlü SUPER versiyonların yanında bir de yüksek bellekli versiyonlar olması pek stratejik bir hamle olmaz.

Yine de Turing mimarisinde SUPER versiyonların sızdırılması ve netleşmesi çok uzun bir süre sonra gerçekleşmişti. Henüz RTX 3000 serisi piyasaya çıkmışken SUPER versiyonların da şimdiden hazır olması Nvidia’nın işi şansa bırakmak istemediğini gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5435 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, rtx 3080 20gb ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim