Anlık Bildirim

Nvidia’dan AMD’ye büyük destek

AMD ekran kartları artık G-Sync uyumlu monitörlerde de gecikme ve yırtılma olmadan çalışabilecek. Nvidia rakibini destekleyen ikinci büyük adımı dün duyurdu.

Nvidia’dan AMD’ye büyük destek Tam Boyutta Gör

Grafik teknolojileri pazarının iki büyük oyuncusu Nvidia ve AMD arasındaki buzlar erimeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda VESA Variable Refresh Rate teknolojisini ekran kartlarında desteklemeye başlayan Nvidia; AMD Freesync monitörlerin de temel anlamda G-Sync ile uyumlu olmasına imkân tanımıştı.

Büyük destek

Şimdi bu projenin ikinci adımı geldi. Nvidia yaptığı açıklamada yeni nesil G-Sync monitörlerinde VRR desteğini açacağını duyurdu. Bu hamle ile artık AMD ekran kartlarının G-Sync monitörlerine yırtılma ve gecikme olmadan iletişim sağlaması mümkün oluyor.

Nvidia adına önemli bir hamle olsa da şimdilik biraz kısıtlı kalacak. Sadece yeni nesil monitörlerde bulunabilecek desteğin mevcut monitörlere gelmeyeceği ifade ediliyor. Yani yaygın bir kullanım alanı için beklemek gerekecek.

Nvidia’nın AMD’ye zeytin dalı uzatması elbette sadece iyi niyetle açıklanamayabilir zira AMD Freesync teknolojisine destek vermesi GeForce ekran kartlarının ve G-Sync uyumlu monitörlerin satışlarına olumlu katkıda yapacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11288 kez okundu.
20 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia freesync ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim