Anlık Bildirim

Nuvia kurucusu Gerard Williams III eski firması Apple’ı suçladı

Apple tasarım ekibinin başındaki Gerard Williams III’ün istifa ederek Nuvia adında bir yonga girişimi kurması üzerine halen tartışmalar devam ediyor. Bu kez Gerard eski firması Apple’ı suçluyor.

Nuvia kurucusu Gerard Williams III eski firması Apple’ı suçladı Tam Boyutta Gör

Apple’da A13 Bionic yonga setine kadar yonga tasarım ekibinin başında yer alan Gerard Williams III ve arkadaşlarının kurduğu Nuvia girişimi tartışmaların gölgesinde kaldı. Apple ve eski tasarım şefi Williams birbirlerini suçluyor.

Karşılıklı suçlamalar

Nuvia girişimi sunuculara yönelik işlemci tasarımında devrimsel bir enerji verimliliği vaadi ile yola çıkmış ve ilgi görmüştü. Tecrübeli isimlerin girişimin başında olması yatırımcıları ikna etmiş ve 50 milyon dolardan fazla kaynak toplamıştı.

Ne var ki geçen yıl sonlarında Apple eski çalışanı hakkında suç duyurusunda bulundu. Teknoloji devi Gerard’ın halen çalıştığı esnada Nuvia girişiminin temellerini attığını ve çalışma arkadaşlarını da kandırarak girişimine götürdüğünü iddia etmişti. Bu davranışlar Kaliforniya kanunlarına göre hukuka aykırı sayılıyor.

Gerard Williams III ise bu iddialara cevap vererek eski firmasını suçladı. Gerard yeni bir girişim planlarına Apple’dan ayrıldıktan sonra başladığını savunurken Apple’ın rekabet şartlarını ihlal eden davranışlarda bulunarak çalışanlarına Nuvia’ya geçmemesi konusunda dayatmalar yaptığını iddia ediyor. Ayrıca kurucu ortağı John Bruno’yu da kadrosuna katmaya çalıştığını dile getiriyor.

Gerard’ın şikayetleri karşısında mahkemenin dava açıp açmayacağı bilinmiyor. Mahkeme Apple’ın zararın tazmini talebini zararın olduğunu gösteren herhangi bir kanıt olmadığı gerekçesiyle reddetmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim