Anlık Bildirim

nPerf, Türkiye'deki mobil operatörlerin hızını ölçtü

İnternet hız testi ölçüm sitesi nPerf, 2019 yılında yapılan testlere göre mobil operatörlerin hızlarını karşılaştırdı. Karşılaştırmaya göre Turkcell 1. sıraya yerleşti.

nPerf, Türkiye'deki mobil operatörlerin hızını ölçtü Tam Boyutta Gör

İnternet hız testi platfomu nPerf, mobil operatörlerin internet hızını karşılaştırdı. Kullanıcıların nPerf.com’dan yaptığı hız testinden edinilen bilgilere göre Türkiye’de 2019’da en hızlı interneti sunan mobil operatör firması Turkcell oldu.

nPerf tarafından hazırlanan rapor, 1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında Türkiye’den 43 bin 123 farklı bağlantıdan elde edilen hız testi verilerine göre ölçüm yapıldı. Bağlantıların yüzde 39,1’ini Turkcell, yüzde 30.9’unu Vodafone ve yüzde 30’unu Türk Telekom oluşturuyor.

nPerf, Türkiye'deki mobil operatörlerin hızını ölçtü Tam Boyutta Gör

Download hız testinde kullanıcılarına ortalama 35.04 Mb/s hız sunan Turkcell en hızlı operatör oldu. Türk Telekom kullanıcıları ortalama 21.32 Mb/s, Vodafone kullanıcıları ortalama 14.44 Mb/s hız elde etti.

Upload hızına baktığımızda da sıralamanın aynı olduğunu görüyoruz: Turkcell 12.88 Mb/s, Türk Telekom 10.72 Mb/s, Vodafone 7.78 Mb/s.

Gecikme testinde ise tam tersi bir sıralama söz konusu. Bu veri özellikle de PUBG Mobile gibi rekabetçi online oyun oynayan ve Geforce Now gibi bulut oyunculuk servisini kullanan kişiler için büyük önem taşıyor. Düşük rakam, daha iyi deneyim sunuyor. Vodafone kullanıcıları Turkcell’e göre ortalama 10 ms daha düşük gecikme ile oyun oynayabiliyor.

nPerf skoru, indirme hızının 2/3’ünü yükleme hızının 1/3’ünü ve ping süresini hesaplıyor. nPerf, bu formülün genel tüketici kullanımının bağlantı kalitesini yansıttığı ifade ediyor. nPerf skoru sıralamasına göre Turkcell 1. sırada, Türk Telekom 2. sırada, Vodafone 3. sırada yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32513 kez okundu.
44 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nperf, turkcell ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim