Anlık Bildirim

Norveç'in cömert elektrikli araç teşvikleri toplu taşıma sistemini çökertiyor

Norveç'in sunduğu teşvikler ülkede elektrikli araç sahibi olmayı kolaylaştırmış ve toplu taşıma kullanmaktan daha avantajlı hale getirmiş durumda. Ancak bu durum toplu taşıma sistemini zorluyor.
Norveç'in elektrikli araç teşvikleri toplu taşıma sistemini çöker Tam Boyutta Gör
Norveç'in elektrikli araçlara geçişte dünya genelindeki liderliği, ülkenin toplu taşıma sistemi için bir sorun haline geldi. Hükümetin sunduğu cömert teşvikler elektrikli otomobil sahibi olmayı kolaylaştırırken, elektrikli araba satın almayı toplu taşımaya kıyasla daha avantajlı bir konuma taşımış durumda.

İskandinav ülkesi zaten Avrupa'daki en düşük toplu taşıma kullanım oranlarından birine sahipti ancak durum daha da kötüye gidiyor. Vox, elektrikli otomobil teşviklerinin, toplu taşıma finansmanı üzerindeki etkisini analiz etti. Ortaya oldukça ilgi çekici bir tablo çıktı.

Elektrikli otomobillere yönelik teşvikler bu araçları Norveçli vatandaşlar için daha cazip hale getirirken, bir taraftan da toplu taşımayı ayakta tutan finans kaynaklarını dibe vurduruyor. Buna ek olarak toplu taşıma sektörünün modernizasyonu için ayrılan fonların azalmasına yol açtığını da belirtelim.

Norveç'in elektrikli araç teşvikleri toplu taşıma sistemini çöker Tam Boyutta Gör

Altyapı projeleri için para bulunamıyor

Toplu taşıma için en önemli finans kalemlerinden biri otoyol geçiş ücretleri. Norveç hükümeti elektrikli araç sahiplerini bundan muaf tuttu. Satın alınan her yeni bataryalı araçla birlikte toplu taşıma gelirleri giderek düşüyor. Bu uygulama şehirlerin büyük altyapı projelerini bile tehdit eder hale geldi. Özellikle başkent Oslo'da hayata geçirilmesi planlanan yeni metro hattının inşasının tehlikeye girdiği belirtiliyor.

Norveç'in elektrikli araç teşvikleri toplu taşıma sistemini çöker Tam Boyutta Gör

Norveçli yetkililer, toplu taşıma finansman sorunlarını çözmenin yanı sıra trafiği azaltmak için de önemli çaba sarf ediyor. Oslo'da bisiklet yolları inşa edildi, kaldırımlar genişletildi ve binlerce park yeri kaldırıldı. Sonuç olarak toplu taşıma kullanmak hala herhangi bir araç kullanmaktan daha çevre dostu olduğundan vatandaşlar arabalarından inmeye teşvik ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9215 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, teşvik ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim