Anlık Bildirim

Nörolojik bozuklukları tespit edebilen retina sistemi geliştirildi

C. Light Technologies kurumu tarafından geliştirilen sistem Tracking Scanning Laser Ophthalmoscope ( TSLO ) olarak adlandırılan tıbbi sistemin geliştirilmesi ile elde edildi.

Nörolojik bozuklukları tespit edebilen retina sistemi geliştirildi Tam Boyutta Gör

 

Uzun zamandan beri göz hareketlerinin kontrolü ve göz muayenesinin yapılması tıp alanında kullanılıyor ve göz hareketleri kişilerin nörolojik durumları hakkında hekimlere bilgi veriyor. Bilim insanları bu durumu daha objektif hale getirmek ve hızlandırmak amacıyla 10 saniye içerisinde göz hareketlerini algılayabilen ve algıladığı hareketleri yüksek başarı oranı ile yorumlayabilen yeni bir sistem geliştirdi.

California’da bulunan C. Light Technologies kurumu araştırmacıları tarafından geliştirilen sistem Tracking Scanning Laser Ophthalmoscope ( TSLO ) olarak adlandırılan tıbbi sistemin geliştirilmesi ile elde edildi. Cihazın kullanılması için hastalar çenelerini oftalmoskop cihazına yerleştiriyor ve belirtilen hedefe doğru bakıyor.

Yeni sistem 10 saniye içerisinde sonuç veriyor

Nörolojik bozuklukları tespit edebilen retina sistemi geliştirildi Tam Boyutta Gör

TSLO sistemi 10 saniye içerisinde hastaların retinasının videosunu kaydediyor. Ayrıca hastaların pupillalarının dilate edilmesinin gerekmemesi, herhangi bir göz damlasının kullanılmasının gerekmemesi ve işlem boyunca hastaların göz kırpmasının sonucu etkilememesi yeni sistemin avantajları arasında yer alıyor.

Kaydedilen video bahsi geçen sistem tarafından analiz ediliyor ve retina hareketlerinden yararlanarak insan saçının %1’inden küçük genişlikteki göz hareketleri bile tespit edilebiliyor.

Daha sonra göz hareketlerine ilişkin veriler yapay zeka tabanlı algoritmalar ile inceleniyor ve hastanın göz hareketlerinin herhangi bir nörolojik patolojiyle ilişkili olup olmadığı belirleniyor.

Yeni sistem şu an için multipl skleroz hastalarının prognozunu takip etmek için kullanılmasına rağmen sistemin geliştirilmesi ve Alzheimer, Parkinson ve ALS gibi hastalıklarda kullanması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim