Anlık Bildirim

Nintendo Switch 2'nin kilit özellikleri ortaya çıktı

Nintendo, yakın zamanda Switch'in halefinin Nisan 2025'ten önce geleceğini söylemişti. Aradan fazla zaman geçmeden Nintendo Switch 2'nin öne çıkan özellikleri ve beklenen çıkış tarihi paylaşıldı.
nintendo switch 2 özellikleri sızdırıldı Tam Boyutta Gör
Nintendo Switch, hem el konsolu hem de TV’ye bağlanan bir konsol olarak kullanılmasına olanak tanıyan tasarımı sayesinde büyük bir başarı elde etti. Oyun konsolu 2017 yılında piyasaya sürüldü, dolayısıyla yeni model heyecanla bekleniyor. Nintendo, halefinin yakında duyurulacağını söyledi ve şimdi yeni bir paylaşım Nintendo Switch 2’nin teknik özellikleri ve çıkış tarihi hakkında bilgiler sunuyor.

12 GB RAM, 256GB UFS 3.1, geriye dönük uyumluluk

İlk sızıntı, Famiboards adında popüler bir Nintendo forumundan, Nintendo, NVIDIA ve diğer şirketler arasındaki sevkiyat ve gümrük verilerini araştıran bir kullanıcıdan geliyor.

Kullanıcı, Nintendo Switch 2’nin 7.500 MT/s hızında çalışan iki adet 6 GB'lık modülden oluşan 12 GB RAM'e sahip olacağını söylüyor. Yalnız LPDDR5 mi yoksa LPDDR5X bellek olduğu henüz belli değil. Bu doğru çıkarsa Switch'e göre büyük bir iyileştirme olacak. Mevcut Switch, 3.200 MT/s hızda çalışan 4 GB LPDDR4 RAM’e sahip. Switch 2’nin ayrıca 256GB UFS 3.1 dahili depolamaya sahip olacağı belirtiliyor. İlk Switch, 32 GB depolama alanı sunuyor ve bunun bir kısmı sistem tarafından kullanılmak üzere ayrılmış; kullanıcıya yalnızca 25.9 GB kalıyor. Tabii ki microSD kartla ek depolama alanı sağlamak mümkün.

Nintendo Switch 2'nin ayrıca yeni bir kartuş formatı sunacağı söyleniyor ancak uyumluluk sorunu beklenmiyor. Switch 2'nin hem fiziksel hem de dijital oyunlar için birinci nesil Switch oyunlarıyla geriye dönük uyumluluğu koruyacağı söyleniyor. Yeni konsolun dock'unun USB-C üzerinden 4K çözünürlüklü çıkışı desteklemesi bekleniyor ve hatta DLSS desteği bile olabilir. Switch 2’nin Nvidia yongasını kullanmaya devam edeceği AMD’ye geçiş yapılmayacağı da söylentiler arasında.

Nintendo Switch 2 konsolunun Mart 2025’te piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim