Anlık Bildirim

Nikola Motors Badger pickup modelini tanıttı: 960 kilometre menzil ve 906 beygir güç

Adından son zamanlarda söz ettirmeyi başaramayan Nikola Motors, yeni bir pickup olan Badger ile sessizliğini bozdu. Araç, 906 HP güç üretebilecek ve 0-100km hızlanması 2,9 saniye sürecek.

Nikola Motors Badger pickup modelini tanıttı: 960 kilometre menzil ve 906 beygir güç Tam Boyutta Gör

Yakın zamanda kendinden söz ettirmeyi başaramayan, alternatif akımın mucidinin diğer adına sahip Nikola Motors, Badger atlı pickup modelini tanıttı. Badger, Ford pickup modellerine benzerliğiyle dikkat çekerken etkileyici özellikleriyle rakibi Tesla Cybertruck’a meydan okudu.

Nikola’nın açıklamasına göre araç iki farklı varyasyonda satışa sunulacak. İlki saf elektrikli olurken ikincisi elektrik/yakıt hücresi şeklinde sunulacak. Hibrit model 960 kilometre menzile ulaşabilirken elektrikli model ve hibrit modelin sadece elektrik modu 480 km civarında kalacak. 3,6 ton çekme kapasitesi olacak pickup, 906HP güç üretebiliyor ve 0’dan 100 km/h hıza da 2,9 saniyede ulaşabilecek. 

Nikola Motors Badger pickup modelini tanıttı: 960 kilometre menzil ve 906 beygir güç Tam Boyutta Gör

Firmanın ve medyanın gözünde şimdilik tek bir büyük soru işareti var: Hidrojen istasyonlarının yaygın olmayışı. Pil şarj istasyonlarına kıyasla, California gibi eyaletlerde bile hidrojen doldurma istasyonları nadir bulunuyor. Bu problemi çözmek için Nikola’nın düşüncesi aracı satışa sunana kadar 700 hidrojen istasyonunu kullanıma açmak. Firmanın açıklamasına göre bu istasyonlar için konumlar da belli fakat bu çeyreğin sonuna kadar açıklanmayacak.

Eylül ayında gerçekleştirilecek Nikola World 2020 etkinliğinde Badger hakkında tüm detayları paylaşacak olan Nikola, aynı tarihte kısıtlı rezervasyonları almaya da başlayacak. Elektrikli pickup alanı her geçen gün daha kalabalık ve rekabetçi hâle gelirken Nikola tutunabilecek mi hep beraber göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim