Anlık Bildirim

Ryzen satışları AMD’yi uçurdu

AMD’nin bu dönemde yükünü sırtlayan Ryzen işlemciler gelecek açısından da büyük bir beklenti oluşturmuş durumda. Lisa Su yükselişin kesintisiz devam edeceğini dile getiriyor.

Ryzen satışları AMD’yi uçurdu Tam Boyutta Gör

Son dönemde özellikle işlemci pazarında önemli bir çıkış yakalayan AMD bunun meyvelerini toplamaya devam ediyor. Intel’den pay kapan AMD gelirlerini de önemli oranda arttırdı.

Ryzen satışları nasıl?

Yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde 1.8 milyar dolar gelir elde eden AMD yüzde 9 yükseliş yaşadı. 240 milyon dolar faaliyet karı yüzde 30 artışa işaret ederken 120 milyon dolar net kar da yüzde 50’ye yakın artış gösterdi.

AMD’nin lokomotifi patron Lisa Su’nun da işaret ettiği gibi işlemci satışları oldu. Ryzen işlemcilerin bağlı olduğu Bilişim ve Grafik bölümü yüzde 36 artışla 1.28 milyar dolar gelir elde etti. Yüksek talep sayesinde ortalama işlemci fiyatı da artış gösterdi. Bölümün faaliyet karı 179 milyon dolar oldu.

Kurumsal ve Yarı Özel bölüm ise düşüş yaşıyor. Mevcut konsolların yavaş yavaş döngünün sonuna gelmesi satışları azaltıyor. EPYC satışları bu bölümde başarılı olsa da düşüşü en fazla yüzde 27 oranına sabitleyebildi. Elde edilen faaliyet karı ise 61 milyon dolar oldu. Diğer operasyonların olduğu bölüm ise 51 milyon dolar kayıp yaşadı.

Yılın son çeyreğinde AMD yükselişi sürdürecek. Ryzen işlemcilerin yanında yeni nesil Threadripper işlemciler de önemli bir katkı sağlayacak. Radeon RX 5000 serisinin de etkisiyle gelirlerin 2.1 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11859 kez okundu.
33 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, ryzen ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim