Anlık Bildirim

Netflix’in piyasa değeri 196 milyar dolara ulaştı

Koronavirüs salgının da etkisiyle Netflix hisseleri değer kazandı. Şirketin piyasa değerini 196 milyar dolara ulaştıran bu artış, Netflix'i rakiplerine kıyasla oldukça avantajlı duruma getirdi.

Netflix’in piyasa değeri 196 milyar dolara ulaştı Tam Boyutta Gör

En çok tercih edilen çevrimiçi film ve dizi izleme platformlarından birisi olan Netflix, devam eden koronavirüs salgınının da etkisiyle en değerli şirketlerden biri haline geldi.

Perşembe günkü borsa işlemlerinde %5’e varan oranda değer kazanan Netflix hisseleri, şirketin toplam piyasa değerini 196 milyar dolar seviyelerine çıkardı. İnsanların evde kalmasının getirdiği taleple 160 milyondan fazla üyeye sahip şirket, Wall Street borsasında kullanılan “Faang hisseleri” grubunda yer alıyor. Dev teknoloji şirketlerinin ilk harflerinin kullanıldığı kısaltmada Netflix ile birlikte Facebook, Amazon, Apple ve Google bulunuyor.

Netflix’in rakipleri Amazon ve yarışın yeni oyuncusu Disney’in de üye sayısını artırdığını belirtmek gerek. Bu kapsamda Amazon’un 118 milyon Disney’in ise 50 milyona yakın üyesi olduğu belirtilmiş. Ortaya çıkan rakamlar içerik platformları için sevindirici zira koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen dizi ve film prodüksiyonları yatırımcıları umutsuzluğa sürüklememiş gibi görünüyor.

Petrol devini de geçti

Netflix’in mevcut piyasa değeri ABD’nin petrol devi ExxonMobil’i de geride bırakmış durumda. Şirketin petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak eriyen hisseleri, ExxonMobil’in piyasa değerini 166 milyar dolara çekmiş. 2013 yılının en değerli şirketinin bugün Apple ve Google gibi teknoloji devlerinin %13'ü kadar değere sahip olduğunu da hatırlatmamız gerek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10002 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, amazon prime video ve
2 etiket daha disney plus Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim