Anlık Bildirim

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı, iklim değişikliği ile mücadele için güçlerini birleştirdi

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı 13 Temmuz Salı günü yapılan açıklamada iklim değişikliğine karşı savaşta güçlerini birleştirdiğini açıkladı. Ortaklık bu büyük soruna küresel bir çözüm bulmayı amaçlıyor.

İklim değişikliğinin gezegenimiz üzerindeki etkileri gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Salı günü yapılan açıklamada, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) bu sorunla mücadelede güçlerini birleştirdiğini açıkladı. Ortaklık, ESA’nın genel direktörü Josef Aschbacher ve NASA yöneticisi Bill Nelson tarafından imzalanan bir anlaşmayla resmiyete kavuştu.

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı güçlerini birleştirdi Tam Boyutta Gör

Kurumların ortak olarak yaptığı açıklamada Dünya’yı gözlemleyen uydulardan elde edilen verilerin en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak ve insanlığa en büyük faydayı sağlamak için ESA ve NASA’nın stratejik bir ortaklık kurduğu ifade edildi. Yapılan açıklamalarda yapılacak ortak çalışmaların iklim değişikliği sorununa küresel bir çözüm bulmayı amaçladığı vurgulandı. İki kurum deniz seviyesinin yükselmesini inceleyen Copernicus Sentinel-6 programında da birlikte çalışmışlardı.

İklim sorununu çözmenin anahtarı

Avrupa Uzay Ajansı direktörü Aschbacher yapılan açıklamada, “Şüphesiz ki uzay iklim değişikliğini gözlemlemek için en iyi görüş noktasıdır. Güçlerin birleştirilmesi ise bu küresel sorunu çözmenin anahtarıdır” ifadelerini kullandı.

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı güçlerini birleştirdi

NASA’dan Bill Nelson ise iklim değişikliğinin hemen harekete geçmeyi gerektiren, her şeyi kapsayan küresel bir meydan okuma olduğunu vurgularken NASA ve ESA’nın dünya biliminde benzeri görülmemiş bir stratejik ortaklık kurduğunu belirtti.  

Kaynakça https://phys.org/news/2021-07-nasa-european-space-agency-climate.html https://www.nasa.gov/press-release/nasa-esa-partner-in-new-effort-to-address-global-climate-change Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim