Anlık Bildirim

NASA, uçan taksi denemelerine başladı

NASA, Joby Aviation ile birlikte çalışılarak üretilen ve yolcu taşımayı amaçlayan, tamamen elektrikli bir dikey kalkış ve iniş uçağının (eVTOL) denemelerine resmi olarak başlandığını açıkladı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzun zamandır beklenilen ve halk arasında “uçan taksi” olarak adlandırılan elektrikli uçağın (eVTOL) denemelerinin başladığını duyurdu. Uçak, Kaliforniya merkezli havacılık şirketi Joby Aviation tarafından geliştirildi.

NASA, uçaktan topladığı performans ve akustik verileri, Gelişmiş Hava Hareketliliği (AAM) kampanyasının bir parçası olarak gelecekteki hava sahası konseptlerinin gelişmesine yardımcı olmak için kullanacak.

NASA, uçan taksi denemelerine başladı Tam Boyutta Gör

Ayrıca testler, Federal Havacılık İdaresi’e (FAA) hava taksilerinin kullanımı hakkında bilgi sağlayacak. Bu da gelecekte önemli bir yere sahip olacak uçan taksiler için önemli bir adım olarak görülüyor.

Sessiz bir araç olması bekleniyor

Açıklamalarda eVTOL’un oldukça sessiz olmasının beklendiği ve şehirlerdeki insanları rahatsız etmemesinin amaçlandığı da belirtildi. NASA, uçağın sesini test etmek için 50’den fazla mikrofon kullanacak.

Joby CEO’su JoeBen Bevirt de bununla ilgili, “İlk başladığımız günden beri oldukça düşük bir gürültü profiline sahip bir araç geliştirmeye çalıştık” ifadelerini kullanırken NASA ile birlikte çalışacakları için oldukça heyecanlı olduklarını da sözlerine ekledi.

NASA, uçan taksi denemelerine başladı Tam Boyutta Gör

Ek olarak açıklamalarda, aracın 241 kilometrelik bir menzile ve 321 kilometrelik azami bir hıza sahip olduğu belirtildi.

NASA’nın açıklamalarına göre AAM programının amacı, “yolcu ve kargo” taşımacılığı için uygun fiyatlar sunabilecek ve etkili olabilecek bir hizmet oluşturmak.

Joby Aviation da 2023 yılına kadar Federal Havacılık İdaresinden sertifika almayı planlıyor ve şimdiden 1000’den fazla test uçuşunun yapıldığını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim