Anlık Bildirim

NASA, insanların Mars ve Ay'ı kirletmesini durdurmak için iki yeni yönerge yayınladı

NASA, gelecek uzay misyonlarını korumak ve özellikle Ay'ı ve Mars'ı biyolojik kirlenmeden uzak tutmak için yeni ara yönergeler yayınladı.

NASA, insanların Mars ve Ay'ı kirletmesini durdurmak için iki yeni yönerge yayınladı Tam Boyutta Gör

NASA, Gezegensel Koruma Politikaları'nı Ay'a ve Mars'a gerçekleştirilecek olan insan ve robot misyonları için güncelledi. Uzay ajansı, bu bağlamda iki ara yönerge(NID) yayınladı.

Eklenen politikalar, Ayın üzerinde veya etrafında hiçbir biyolojik maddenin kalmayacağını ve insanların Mars'ın herhangi bir bölümünü kirletmeyeceğini veya Kızıl Gezegenden mikroplarla Dünya'ya dönmeyeceğini belirtiyor.

İlk NID, Ay'ı içeren robotik ve insanlı görevleri kapsıyor. İkincisi Mars'a insanlı misyonları içeriyor. NASA yetkilileri, bu NID'lerin üç belirli uzay topluluğunun çıkarları göz önünde bulundurularak oluşturulduğunu söyledi.

Gelecek Ay ve Mars misyonları için yeni düzenleme

İlk NID, Ay'ın bazı bölümlerini yeniden sınıflandırma etrafında dönüyor, böylece uzay aracı ve insan göndermek için daha az kısıtlama olacak Mevcut gezegensel koruma kurallarına göre Ay, Kategori II gök cismi olarak kabul edilir, bu da bir uzay aracının taşıdığı kirlenmenin gelecekteki görevleri tehlikeye atma ihtimalinin az olduğu anlamına geliyor ancak bilim adamları, Ay yüzeyinde potansiyel olarak çok fazla su buzunun gizlendiğini keşfettikten sonra bu düşünce değişti.

NASA, gelecek araştırmalara zarar vermemek için Ay'ın belirli bölümlerinde daha fazla dikkat edilmesini ve biyolojik kirletmenin önüne geçilmesi gerektiğini bildirdi.

NASA yöneticisi Jim Bridenstine, “Ay'a gittiğimizde, Ay'ı biyolojik açıdan zararlı bir şekilde kirletme riskinin olduğu çok önemli bilimsel yerleri koruduğumuzdan emin olmalıyız.” dedi.

İkinci NID, NASA'nın Mars ortamını olabildiğince koruyabilecek karantina ve atık imha sistemlerini araştırma ve yüzey üzerindeki etkimizi izlemek için teknolojiler geliştirmeyi taahhüt ediyor.

Bridenstine, Mars'ın Ay'a göre daha karmaşık ve bilinmez olduğunu bu yüzden Mars'a gerçekleştirilecek olan misyonların daha dikkatli bir şekilde olması için çabaladıklarını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim