Anlık Bildirim

NASA, rekorlar kıran Artemis 1 görevinin önemli anlarını video haline getirdi

NASA’nın tarihi Artemis 1 görevi insanları uzaya götürmek için tasarlanan bir uzay aracının kat ettiği mesafe rekorunu kırdı. Ajans, günlerce süren görevin önemli anlarını video haline getirdi.
NASA, Artemis 1 görevinin önemli anlarını video haline getirdi Tam Boyutta Gör
2,2 milyon kilometreden fazla yol kat ettikten sonra, NASA'nın Orion kapsülü, mükemmele yakın test uçuşunun ardından Pazar günü Pasifik Okyanusu'na iniş yaptı. Artemis görevinde mürettebatları taşıması hedeflenen Orion aracı, bu test görevinde insanları uzaya götürmek için tasarlanan herhangi bir uzay aracının kat ettiği en uzak mesafe rekorunu da kırdı.

NASA, Kasım ayında dünyanın en güçlü roketi Space Launch System (SLS) ile fırlatılış anından 25 gün sonra, 11 Aralık’ta Pasifik Okyanusu’na yaptığı iniş anına kadar Orion’un ve görevin en önemli anlarını video haline getirdi.

24 dakikalık harika video paylaşıldı

SLS, 16 Kasım'da Florida'nın Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Launch Pad 39B'den kalktı ve NASA'nın 50 yıldan uzun bir süre sonra insanları Ay'a geri döndürmeyi planlayan Artemis programını başlattı. Roket, Orion’u uzaya taşıyıp görevini tamamlarken kapsül ise Ay yolculuğuna devam etti. Orion, Ay’ın yörüngesinden muazzam fotoğraflar da göndermeyi ihmal etmedi.

NASA, bu test görevinden toplanan ve gerçekleştirilen Artemis 1 görevlerini yoğun bir şekilde analiz edecek. 2024 yılında Artemis 2 ile birlikte aynı yörünge bu kez insanlı şekilde gerçekleştirilecek. Nihayetinde programın son görevi olan Artemis 3 ile birlikte ise insanlar tekrardan Ay’a indirilecek. Üçüncü ve son görevi için planlanan tarih ise 2025 veya 2026.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim