Anlık Bildirim

NASA Artemis 1 Ay fırlatması resmi olarak Kasım ayına ertelendi

NASA'nın insanları Ay yörüngesine ve yüzeyine kalıcı olarak taşıma amacı güttüğü Artemis projesinin ilk insansız fırlatması, doğal nedenlerle ertelenmeye devam ediyor.

NASA Artemis 1 fırlatması Kasım ayına ertelendi Tam Boyutta Gör

NASA’nın Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) platformunun uzun süredir beklenen fırlatması, Kasım ayının ortasına resmi olarak ertelendi. En son plan 27 Eylül’de fırlatmanın gerçekleştirilmesiydi fakat bu da Ian fırtınası sebebiyle ertelenmek zorunda kalındı.

İlk olarak Ekim ayında bir fırlatmanın gerçekleşebileceği ihtimali olmasına rağmen NASA, fırtınanın yaklaşmasıyla birlikte roketi bütün hâlinde korunaklı olan Vehicle Assembly Building (VAB) yani “Montaj Atölyesine” geri taşıdı.

Kategori 4 bir fırtına olarak Florida’da yağışa sebebiyet veren Ian fırtınası, NASA’nın açıklamasına göre Artemis uçuş donanımına herhangi bir zarar vermedi. Fırlatma tesisi ve çevresinde ise ufak çaplı su girişleri yaşandı.

NASA Artemis 1 fırlatmasıyla birlikte Ay yörüngesine Orion kapsülü insansız şekilde gönderilecek. Bu görevin başlatacağı Artemis projesiyle insanlık tekrardan Ay’a, bu sefer kalıcı olacak şekilde gidecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim