Anlık Bildirim

NAND Flash üreticileri bildiğiniz üzere son 1 yıl içerisinde oldukça düşük seviyelere inen fiyatlardan rahatsız. Buna önlem olarak zar üretim kapasitesini düşüren ve yeni tesis inşaalarını yavaşlatan firmaların çabaları onların lehine bir sonuç ortaya çıkarmamış.

Pazar analistlerinin raporuna göre geçtiğimiz 3. çeyrekte NAND Flash yonga fiyatları düşmeye devam ederken toplamda üretilen bit miktarında da artış eğilimi sürüyor.

Toplam bit üretimi artmaya devam ediyor

Her ne kadar üreticilerin fiyat yükseltmeye yönelik hamleleri olsa da büyük isimlerden toplam bit çıkışını yalnızca SK Hynix azaltabilmiş ki rakam yalnızca -%1 seviyesinde kalmış. Intel %50’lik artış yakalarken Kioxia’da %20’lik üretim artışı dikkatlerden kaçmıyor.

Üreticilerin geliri fiyat düşüşüne rağmen arttı

Pazardaki en büyük dilime sahip Samsung’un payını %34.9’a çıkardığı 3. çeyrekte tüm üreticiler fiyat düşüşüne rağmen kazançlarında artış rapor etmiş. Intel’in burada %37.2’lik çeyreksel artış yakaladığını da aktaralım.

Peki üreticilerin fiyat artışına yönelik stratejileri ne zaman etkili olacak? Bu sorunun cevabını zaman gösterecek ancak mevcut yongalardaki katman artışı ve üretim artışları göz önünde bulundurulursa bir süre daha uygun fiyattan yüksek kapasiteli SSD almaya devam edeceğe benziyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5038 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, nvme ssd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim