Anlık Bildirim

Müsilajın içeriğindeki yararlı bileşenler çıkarılacak!

Bilindiği üzere Marmara Denizi'ndeki müsilaj araştırmaya başlandı. Araştırmalarda daha şimdiden müsilajı ortadan kaldırmanın yanında müsilajın içeriğinden faydalanma yolları bulundu.

Müsilajın içeriğindeki yararlı bileşenler çıkarılacak! Tam Boyutta Gör

Bir süredir büyük tartışma konusu olan Marmara Denizi'ndeki müsilajın (deniz salyası) içeriği araştırmacılar tarafından incelenmeye başlandı. Müsilajın içeriğinde daha şimdiden oksijene %60 oranında katkı sağlayan mikroalgler florası tespit edildi. 

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Meslek Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Pabuçcu konuya dair düzenlenen basın toplantısında, tespit edilen bu mikrolagler florasından maddelerin olumsuz şartlar altında kistik bir yapıya dönüştüğünü aktardı. Pabuçcu'nun dediği üzere ilk başta fazla çoğalıp daha sonra bloom yapıyorlar ve sonrasında da müsilaja dönüşüyorlar. Ayrıca müsilaj çalışmalarında bu müsilajın içeriğindeki farmasötik öğeleri değerlendirmeyi planladıklarını da ekledi. 

Müsilajın içeriğindeki yararlı bileşenler çıkarılacak! Tam Boyutta Gör

Öte yandan şimdiden müsilajı ortadan kaldırmak için deneylere başlandığı duyuruldu. Pabuçcu, laboratuvarda yaptıkları çalışmalarda deniz salyasının olduğu suyu oksijenize ettiklerinde, salyanın ortadan kalktığı aktardı. Bu oksijenlenmeden sonra da yaklaşık iki saat sonra kist halindeki ölü olan alglerin tekrar reaktive olduğunu ekledi. Bu önemli bir durum çünkü araştırma ekibi daha sonra bu müsilajdan kozmetik jel ya da krem elde etmeyi planlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim