Anlık Bildirim

Muhteşem görsellerle yılın astronomi fotoğrafçıları yarışması başladı

Greenwich Kraliyet Rasathanesi tarafından her yıl düzenlenen fotoğraf yarışmasında bu yıl da birbirinden etkileyici çalışmalar yer alıyor. Kazananlar ilerleyen dönemde açıklanacak.

Muhteşem görsellerle yılın astronomi fotoğrafçıları yarışması başladı Tam Boyutta Gör

Greenwich Gözlemevi olarak da bildiğimiz Royal Observatory Greenwich yani Greenwich Kraliyet Rasathanesi her yıl alanında uzman fotoğrafçıların yeteneklerini sergilediği The Astronomy Photographer of the Year yarışması düzenliyor. Bu yıl da yine muhteşem görseller var.

Büyük emek veriliyor

Rasathane yaklaşık 90 ülkeden 4000 üzerinde astronomi fotoğrafını değerlendirdi ve final aşamasına geçecek adayların seçkisini hazırladı. Gökyüzü, aurora, galaksiler, manzara gibi toplam 8 kategoride büyük emek verilmiş fotoğraflar yer alıyor.

Örneğin Aurora kategorisinde Stokksnes Aurora adlı çalışma için fotoğrafçının Kuzey Atlantik okyanusunda eksi 6 derecede diz üstünde beklemesi gerekmiş. Böylece aurora ışıklarının sudaki ve kumdaki yansımalarını yakalayabilmiş.

Muhteşem görsellerle yılın astronomi fotoğrafçıları yarışması başladı Tam Boyutta Gör

Big Moon, Little Werewolf adlı çalışma ise 3 yıl sürmüş. Fotoğrafçı köpeğinin dolunay dönemlerinde hareketsiz poz vermesini öğrenebilmesi için çok çaba harcadığınız belirtiyor. Bunların haricinde de güneşin, gezegenlerin, Samanyolu galaksisinin veya manzaraya uyum sağlamış yapıların onlarca etkileyici görseli yer alıyor. Yarışmanın kazananları yıl sonuna doğru açıklanacak ve 10000 pound ödül verilecek.

Muhteşem görsellerle yılın astronomi fotoğrafçıları yarışması başladı Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim