Anlık Bildirim

Mobil Dünya Kongresi iptal ediliyor, top Katalan yönetiminde

Sony, LG, Vivo, Nokia, Intel gibi devlerin katılmayacağı kararını açıklamasının ardından GSM Birliği de Mobil Dünya Kongresi'ni iptal etmenin planlarını yapıyor ancak bir engel var.

Mobil Dünya Kongresi iptal ediliyor, top Katalan yönetiminde Tam Boyutta Gör

GSM Birliği'nin her yıl Barcelona şehrinde düzenlediği ve mobil dünyaya ait önemli yeniliklerin tanıtıldığı Mobil Dünya Kongresi ya da bilinen adıyla MWC, koronavirüs salgınının gölgesinde kaldı. Fuar iptal edilmek üzere.

Daha fazla ısrar etmenin anlamı kalmadı

GSM Birliği fuar için gerekli sağlık önlemlerini aldığını çok önceden duyurmuştu ancak ardı ardına Vivo, LG, Sony, Intel, Nvidia, Cisco, Facebook, Nokia, Volvo, Amazon, Ericsson gibi devlerden fuara katılmama kararı geldi.

Fuara 2000'den fazla firma katılıyor ancak dev isimlerin olmaması ışıltısını biraz yitirmesine sebep olacak ve daha çok stand gezisi havasında geçecek. Huawei, Xiaomi, Samsung fuarda kalma niyetlerini açıkladılar ancak bu yeterli değil.

Gelen bilgiere göre GSM Birliği fuarı bu yıl iptal etmeyi düşünüyor ancak bunun için Katalan yönetiminden Barcelona'da bir sağlık acil durumu ilan edilmesini istiyor. Zira bu sayede sigorta zararları karşılayabilecek. Bu prosedür yerine getirildikten sonra fuarın iptal edildiği kararı açıklanacak.

200 ülkeden 100 bin kişiyi ağırlayan MWC fuarı şehirde 14 bin geçici iş yaratıyor ve 500 milyon Avro civarında bir gelir getiriyor. Bunun iptal edilmesi elbette şehir için büyük bir darbe anlamına geliyor. Şehir valisi Ada Colau'nun ise şehirde korkulacak bir sağlık durumunun olmadığını açıklaması tansiyonun biraz yükseldiğinin göstergesi. Önümüzdeki saatlerde GSMA ve Katalan yönetimi arasında bir anlaşmaya varılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim