Anlık Bildirim

MIT robotları yapay zeka ile kontrol edecek

MIT araştırmacıları tarafından yeni bir yapay zeka modeli geliştirildi. Geliştirilen bu model sayesinde robotlar kontrol edilerek, karmaşık görevleri yapabilecekler. 

MIT robotları yapay zeka ile kontrol edecek Tam Boyutta Gör

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) araştırmacıları, robotların karşılaştığı geometrik ve fiziksel kısıtlamaları aşmalarına yardımcı olacak yeni bir model geliştirdi. Bileşimsel Difüzyon Sürekli Kısıtlama Çözücüsü (Diffusion-CCSP) olarak adlandırılan bu model, çeşitli taşıma sorunlarını ele almak için yapay zeka modellerini bir araya getiriyor.

Bu yeni model, robotların karşılaştığı sorunları çözmelerine yardımcı olmak için üretken yapay zeka kullanıyor. Bu sorunlar, özellikle hizmet robotlarının karmaşık insan ortamlarında karşılaştığı çeşitli kısıtlamaları içeriyor. Örneğin, nesnelerin belirli bir sırayla yerleştirilmesi gerekebilir. Bu görevi gerçekleştirmek için robotlarda yapay zeka modelleri kullanılıyor.

Araştırmacılar, her biri farklı türde bir kısıtlamayı ele alan farklı yapay zeka modellerini birleştirerek, bu sorunları çözmek için bir model geliştirdiler. Bu model, bir dizi alt sorunu aynı anda ele alıyor ve bunları bir araya getirerek daha karmaşık görevlerin üstesinden geliyor.

Araştırmanın başyazarı olan Zhutian Yang, bu modelin daha karmaşık sorunları çözmek için kullanılabileceğini ve iyi sonuçlar verdiğini belirtti. Yang ayrıca, bu modelin veri gereksinimlerini azalttığını ve daha karmaşık senaryolarda test edilmesine izin verdiğini açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim