Anlık Bildirim

MIT, belirli yapıları kendiliğinden oluşturabilen küp robotlar üretti

MIT Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı'nda bir ekip, kendi kendine hareket edebilecek, belirli bir yapıyı oluşturmak için birbirleriyle iletişim kurabilen küçük küp benzeri robotlar yaptı.

MIT, belirli yapıları kendiliğinden oluşturabilen küp robotlar üretti

Mühendislerin yürüyebilen, koşabilen ve hatta zıplayabilen harika robotlar tasarladıklarını gördük ancak tüm robotların bu kadar ayrıntılı olması gerekmez. MIT araştırmacıları, birbirinden bağımsız olarak hareket edebilen ve birbirleriyle etkileşime girebilen küçük bir küp robot filosu yarattı. Tek başına bir “M-Block” robotu çok kullanışlı değil ancak diğer robotlarla bir araya gelince, yeni şekiller ve yapılar oluşturabiliyorlar. 

Bu küp robotlar zeminde yuvarlanabilir, birbirleri arasında dolaşabilir ve hatta kısa mesafelere atlayabilir ve ihtiyaç duyulan şekle sokulabilirler. Proje üzerinde çalışan ekibin yaptığı son gelişmeler sayesinde, birbirlerini tanımlamaları için blokların yüzeyine yerleştirilen farklı barkod tanımlayıcıları kullanarak temel bir şekilde iletişim kurabilirler. M-Blocks 2.0 adı verilen bu robotlar, bir çizgi oluşturmaokları ve ışığı takip etme gibi görevleri de başarıyla yerine getirdi.

MIT, belirli yapıları kendiliğinden oluşturabilen küp robotlar üretti Tam Boyutta Gör

Her küp şeklindeki robotun dakikada 20.000 devirde hareket eden bir volanı vardır. Robot, hareket etmesi gerektiğinde volan üzerine bir fren uygular ve açısal momentumu bir yüzey boyunca yuvarlanmak ve atlamak için kullanır. Her iki tarafta da diğer M Bloklara bağlanmasına sağlayan mıknatıslar bulunur ve robotların yüzeylerindeki küçük barkodlar robotların birbirlerini tanımasına yardımcı olur. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim