Anlık Bildirim

Microsoft yıl sonuna kadar tüm tarayıcılarından Adobe Flash desteğini kaldıracak

Yazılım devi Microsoft, yıl sonuna kadar tüm tarayıcılarından Adobe Flash desteğini kaldıracağı konusunda kullanıcılarını uyardı.

Microsoft yıl sonuna kadar tüm tarayıcılarından Adobe Flash desteğini kaldıracak Tam Boyutta Gör

Adobe ilk olarak Temmuz 2017'de Flash desteğini sona erdirdiğini duyurmuştu. Daha sonra tüm İnternet tarayıcıları geliştiricileri bu teknolojiyi artık desteklemeyeceklerini açıklamışlardı ve bunlardan biri de Microsoft şirketiydi.

Bir yıl önce şirket, Flash desteğini tarayıcılarından kaldırma sözü vermişti ancak planlar yeni yeni uygulamaya konmaya başlandı. Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre şirket tüm tarayıcılarındaki Adobe Flash desteğini yıl sonuna kadar kaldıracak. Bu da şirketin, Flash destekli Internet Explorer 11, Edge Legacy ve Edge Chromium tarayıcılarında artık bu teknolojinin çalışmayacağı anlamına geliyor.

Microsoft yıl sonuna kadar tüm tarayıcılarından Adobe Flash desteğini kaldıracak Tam Boyutta Gör

Farklı yollarla kullanılabilecek

Bu eski teknolojiden yararlanmaya çalışan kullanıcıların ise bazı zorlukları aşması ve Flash eklentisini Edge'in IE modunda yüklemeleri gerekecek. Adobe'nin eklentiyi yalnızca kurumsal kullanıcılar için sunacağını da belirtmemiz gerek.

Flash Player'ın tüm modern tarayıcılarda bir süredir varsayılan olarak devre dışı bırakılmıştı. Dolayısı ile bu yıl Flash teknolojisine yönelik destek eksikliğinden dolayı herhangi bir uyumluluk sorunuyla karşılaşmadıysanız, Microsoft'un bu uygulaması sizi pek etkilemeyecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim