Anlık Bildirim

Microsoft xCloud uygulaması iOS’a geliyor

Amazon Luna’nın Apple ile çalışarak web uygulaması üzerinden faaliyetlerine başlamasını örnek alan Microsoft xCloud hizmeti de benzer bir yöntemle iOS platformuna gelecek.

Microsoft xCloud uygulaması iOS’a geliyor Tam Boyutta Gör

Bulut oyun sistemleri son dönemde özellikle teknoloji devlerinin devreye girmesiyle patlama yaptı. Sony, Nvidia, Google, Microsoft gibi devler bulut oyun sektöründe sıkı bir rekabete başlamak üzere. Bununla birlikte iOS tarafında bazı sıkıntılar var.

Microsoft xCloud yakında App Store’da

Apple; uygulamaların cihaz üzerinde çalışması veya varsayılan ödeme yöntemini kullanması gibi belirli kurallar belirledi ve bulut oyun uygulamalarının bu kuralları ihlal ettiğini düşünüyor. Bulut oyun hizmeti sahipleri de App Store kurallarına uyabilmek için büyük çaba sarf ediyor.

Örneğin Amazon firması Apple ile ortak bir proje geliştirerek web uygulaması üzerinden Luna oyun akışı sağlama konusunda kuralları tam olarak karşılamaya başladı.

Microsoft da beta sürecinde sorun yaşayan ve App Store mağazasından kaldırdığı xCloud için benzer bir yol izleyecek. Phil Schiller web uygulaması üzerinden xCloud hizmetinin sunulması için çalışmalar yaptıklarını ve gelecek yıl App Store mağazasında yerini alacağını bildirdi.

Muhtemelen Apple ile birlikte hareket eden Microsoft ayrıca gelecek yıl Windows platformuna da xCloud hizmetini sunmak istiyor. Bunun için de çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim