Anlık Bildirim

Microsoft, Xbox'ta üçüncü taraf oyun kumandalarını yasaklıyor: İşte tarih

Microsoft önümüzdeki aydan itibaren resmi olmayan üçüncü taraf aksesuarların Xbox konsollarında kullanılmasına izin vermeyecek. Şirket bu konuda kullanıcılara uyarı mesajı göstermeye başladı.

Microsoft, Xbox'ta üçüncü taraf oyun kumandalarını yasaklıyor Tam Boyutta Gör

Yazılım devi Microsoft, 12 Kasım 2023 tarihi itibariyle Xbox oyun konsollarında lisanssız üçüncü taraf aksesuarların kullanımını yasaklayacak. Şirket kullanıcılara aksesuarlarının engelleneceği tarihi bildiren "0x82d60002" hata kodlu uyarı mesajı göstermeye başladı.

Söz konusu mesajda üçüncü taraf aksesuarlarların "konsol sorunlarına" yol açtığına dikkat çekiliyor. Aynı uyarı bildiriminde Microsoft'tan lisans almış cihazların listesini görebileceğiniz bir web bağlantısı da var. Bu link kullanıcıları Xbox'un kendi mağazasına yönlendiriyor.

Microsoft, Xbox'ta üçüncü taraf oyun kumandalarını yasaklıyor Tam Boyutta Gör

Bazı oyun kumandaları hata vermeye başladı

Bazı oyuncular kontrol cihazlarının çalışmayı durdurduğunu söylüyor. Özellikle de Xbox oyun kumandalarının ucuz Çin kopyaları. Ancak sorun aksesuar üreten tanınmış markalar için de geçerli. Örneğin Brook Gaming, yaklaşan değişiklikle ilgili resmi bir açıklama yaptı ve ürünlerinin Xbox konsollarında çalışmasını sağlamak için çözüm arayışında olduğunu duyurdu.

Microsoft muhtemelen kablosuz kulaklıkları de kapsayan kablosuz aksesuar lisanslama programını genişletmek istiyor. Xbox aksesuarları üreten üçüncü parti markaların artık oyun kumandalarını Xbox konsollarıyla uyumlu hale getirmek için Microsoft'tan lisans alması gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6105 kez okundu.
15 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xbox, aksesuar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim