Anlık Bildirim

Microsoft ve Google web uygulamalarını Play Store’a getirmek için güç birliği yapıyor

Microsoft ve Google web uygulamalarının Play Store mağazasına daha verimli bir şekilde uyarlanması için güç birliği yapıyor. Bu sayede daha tepkisel uygulamalar mümkün olacak.

Microsoft ve Google web uygulamalarını Play Store’a getirmek için güç birliği yapıyor Tam Boyutta Gör

Uzun yıllar Android veya Linux gibi açık kaynak platformlara tavır alan ve alan bırakmamaya çalışan Microsoft, özellikle Satya Nadella döneminde büyük bir açılım yaptı. Bu açılım artarak devam ediyor.

Farklı bir bakış

Mobil uygulama mağazalarında sıfırdan uygulama geliştirmek mümkün iken pek çok geliştirici web üzerinde mevcut uygulamasını bazı optimizasyonlar yaparak aktarmayı tercih ediyor. Microsoft bu konuda Google ile iş birliği yaptı.

Firma web uygulamalarının daha verimli ve daha iyi hale gelmesini istiyor. Web uygulamaları geliştirme aracı PWABuilder ve Google’ın Bubblewrap aracı bu amaca hizmet edecek. Bu sayede Web uygulamalarının daha verimli bildirimler, kısa yollar, görsel özelleştirmelerin mümkün olması sağlanacak.

Bu iş birliği her iki tarafa da kazanç sağlıyor. Microsoft’un geliştirme aracı bu sayede daha geniş bir kitleye ulaşabilecek ve Google da mağazası için daha fazla geliştirici kazanmış olacak. Elbette kullanıcı tarafında da daha kaliteli web uygulama uyarlamaları görmek mümkün olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim