Anlık Bildirim

Microsoft'tan güvenlik uyarısı: Tek kullanımlık SMS kodlarını hayatınızdan çıkarın

Microsoft çok faktörlü kimlik doğrulamayla ilgili "uyarı niteliğinde" bir blog yazısı yayınladı. Yazılım devi kullanıcıların uygulama tabanlı kimlik doğrulamaya geçmelerinin doğru olduğunu düşünüyor.

Microsoft'tan güvenlik uyarısı: Tek kullanımlık SMS kodlarını hayatınızdan çıkarın Tam Boyutta Gör

Microsoft, kullanıcıları telefon tabanlı çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) çözümlerini bırakmaya çağırıyor. Şirket tek kullanımlık SMS kodları ve sesli aramalar yerine, fiziksel güvenlik anahtarı veya uygulama tabanlı kimlik doğrulayıcılar gibi daha güvenli MFA yöntemlerinin tercih edilmesi görüşünde.

Microsoft bilgi güvenliği departmanı başkanı Alex Weinert bu konuyla ilgili bir blog yazısı kaleme aldı. Deneyimli yönetici kullanıcıların birkaç MFA çözümü arasında seçim yapmaları gerektiğinde, telefon üzerinden çok faktörlü kimlik doğrulamayı elemelerinin yerinde bir hareket olacağını söyledi.

Tek kullanımlık kodlar kolayca ele geçirilebilir

Alex Weinert, SMS ve sesli aramaların herhangi bir şifreleme olmadan açık bir şekilde iletildiğini, böylece çeşitli yöntemler kullanılarak kolayca ele geçirilebileceğini belirtti. Tek kullanımlık SMS kodları bilgisayar korsanları tarafından mevcut kimlik avı araçları kullanılarak hacklenebiliyor.

Microsoft'tan güvenlik uyarısı: Tek kullanımlık SMS kodlarını hayatınızdan çıkarın Tam Boyutta Gör

Buna ek olarak mobil şebekelerde, kullanıcıların acil durumlarda kimlik doğrulaması yapmasını engelleyebilecek bazı performans sorunları (çekmeme gibi) meydana gelebilir. Alex Weinert'e göre tüm bunlar "tek kullanımlık SMS kodları ve sesli aramalara dayalı çok faktörlü kimlik doğrulamayı en az güvenli MFA çözümü" yapıyor.

Microsoft yöneticisi tüm kullanıcılara, kişisel hesapları için daha güçlü çok faktörlü kimlik doğrulama mekanizmaları kullanmalarını tavsiye etti. Weinert özellikle "bu yönde iyi bir başlangıç noktası olarak" gördüğü Microsoft Authenticator uygulamasının kullanılmasını öneriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Senin banka hesabına girmeye çalışacak, sana sms gelecek sen geldiğini bile farketmeden şifreyi yürütecek hesabı boşaltacak . Sen sonra bakacaksın bu sms niye g...
Yorumu gör »
DH Misafiri
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9622 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, çok faktörlü kimlik doğrulama ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim