Anlık Bildirim

Microsoft; Epic Games varlıklarının yasaklanmasını istemiyor

Epic Games’in Apple yasakları nedeniyle iOS ve macOS platformları üzerinde Unreal Engine motorunu geliştiremeyecek olması Microsoft gibi oyun geliştiricileri zora soktu.

Microsoft; Epic Games varlıklarının yasaklanmasını istemiyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz hafta Fortnite üzerinde kendi ödeme yöntemlerini kulanmak istemesi nedeniyle Epic Games varlıkları Google Play ve App Store mağazalarında yasaklanmıştı. Hatta Apple; Unreal Engine ile ilişkili varlıkları da engellemişti.

Microsoft karşı çıkıyor

Epic Games yaşanan olaylar sonrasında Apple ve Google aleyhine dava açmıştı. Hatta Apple ile biraz daha fazla kavgalı olduğu için bir protesto turnuvası bile düzenlemişti. Gelişmeler sadece Epic Games firmasını etkilemeyecek gibi görünüyor.

Epic Games’in Apple platformları üzerinde Unreal Engine motorunu optimize etmesinin engellenmesi geliştiricileri zor durumda bıraktı. Oyun motorunu yoğun bir şekilde kullanan Microsoft, dava dosyasına eklenmek üzere bir bildiri yayınladı.

Microsoft yaptığı açıklamada iOS ve macOS üzerinde Unreal Engine motorunun geliştirilmesinin engellenmesinin geliştiricilere dezavantaj olacağını belirtti. Bugüne Unreal Engine ile çalışan geliştiricileirn bugünden sonra başka bir motora geçmesinin müşteri kaybettireceğini ifade eden Microsoft, yanlıştan dönülmesini istedi.

Apple’ın bu gelişmelere bir cevap vereceği pek tahmin edilmiyor zira firma kavganın başında kesinlikle taviz verilmeyeceğini ve Epic Games varlıklarının tamamen engelleneceğini bildirmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim